Vapise Rasmus Ristolainen – kaukaloiden väriläiskä Timo ”Tinke” Peltomaa ihastutti omilla louhikkomallin jalkakynillään: ”Joutui vähän treenaamaan, ettei munaa itteään”

Buffalo Sabresin NHL-puolustaja Rasmus Ristolainen kohahdutti upealla ”jalkakynällään” San Jose Sharksia vastaan. Miten tehdään oikeaoppinen jalkakikka? Tampereelta löytyy vanhan koulukunnan pelimies, joka loi samankaltaisesta tempusta oman taiteenlajista.

Katso video Ristolaisen röyhkeästä maalista alta. 


Rasmus Ristolainen on väkivahva puolustaja, mutta häneltä löytyy tarvittaessa herkät taitohyökkääjän kädet. Ristolainen uunotti täysin San Jose Sharksin huippupuolustajan Brent Burnsin ja heitti hienot tuuletukset perään.

Ristolainen liu’utti kiekon jalkojen välistä, mikä harhautti Burnsin katselemaan katsomon ylärivejä.

Timo ”Tinke” Peltomaa tunnettiin liigaurallaan armottomana duunarina ja hämmentäjänä, josta kuoriutui aika ajoin yllättävän kova kynämies. Hän viihdytti liigayleisöä omilla jalkakikoillaan.  

– En oikein tiedä mistä ne tulivat. Kai halusin tehdä jotain vähän erilaista. Joutui niitä vähän treenaamaan, ettei ihan munaa itteään, Peltomaa naureskeli hersyvällä tyylillään MTV Sportille.

– Välillä se meni ihan läpittekin!

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jalkakynästä on erilaisia versiota. Peltomaa teki kikkansa niin, että hän käytti kiekkoa luistimessa, mikä harhautti varsinkin puolustajia, jotka syyllistyivät seuraamaan miehen sijaan kiekkoa.

Ristolaisen versio oli samanlainen kuin Mika ”Veikko” Niemisellä. Veikon kikassa kiekko livautetaan lavan kärjellä omien jalkojen välistä tai selän takaa, kun pakki odottaa vetoa tai syöttöä.

Peltomaa pääsi seuraamaan Ilveksessä läheltä Niemisen taituruutta.

– Veikko vei pakkeja välillä ihan kaffelle, Peltomaa naureskelee.

Peltomaa myöntää, että nykykiekossa vastaavia kikkoja on vaikea viljellä koventuneen vauhdin ja pakkien paremman luistelutaidon takia. Jos taitavasti luisteleva iso puolustaja aavistaa kikan, saattaa tulla niin sanottu punainen nuha.

Silti aina välillä esimerkiksi Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen heittelee Veikko-kikkoja selän takaa täydessä vauhdissa.

– Paine on tänä päivänä niin kova, että jalkakikkoja voi viljellä vaan tietyissä kohdissa. Ennen niitä tekemään heittämään melkein missä vaan.

Peltomaa, 50, pelasi SM-liigassa 594 ottelua. Hän käy edelleen höntsäjäillä 2-3 kertaa viikossa.

– Pelattiin juuri lastensairaalan hyväksi peli Tapparaa vastaan. Väkeä oli tosi hyvin, 6300.

Lue myös:

    Uusimmat