Jesse Puljujärvi vastasi NHL-valmentajan huutoon – Oilers-käskijällä selvä suunnitelma läpimurron toteuttamiseksi, mutta matka on yhä pitkä

Pitkästä aikaa kunnolla vastuuta NHL-seuransa Edmonton Oilersin huippuketjussa saanut Jesse Puljujärvi on matkalla oikeaan suuntaan, mutta päävalmentaja Ken Hitchcockin mukaan suomalaistimantin hiominen on vielä selvästi vaiheessa.


Videolla Rasmus Ristolaisen komea maalia keskiviikon NHL-kierrokselle. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Puljujärvi viiletti Edmontonin kakkosketjussa reilut 14 minuuttia, kun Oilers kukisti vähämaalisessa kotiottelussaan Dallas Starsin jatkoaikamaalilla 1-0.

Valmentaja Hitchcock vaati pelin alla Puljujärveltä enemmän työntekoa, mihin tämä vastasikin hyvällä ja tasaisella suorituksella. Kokenut koutsi avasi pelin jälleen, mistä Puljujärven tapauksessa on kyse.

– Minulle hän on, mitä on. Hänessä on monia asioita, joista pitää, kun hän on mukana suorassa hyökkäyksessä. Meidän täytyy kuitenkin opettaa hänelle malttia, kun kiekko on pysähdyksissä, Hitchcock perustelee.

– Sen takia sanoin, että haluan sellaista vastuullisuutta. Sellaista ei pääse opettamaan AHL:ssä, koska peli on siellä erilaista hänen kaltaiselle pelaajalleen.

– Joka kerta, kun hän oli hyvä, hän oli liikkeessä. Joka kerta, kun hän joutui vaikeuksiin, oli silloin, kun kiekko oli paikoillaan. Meidän täytyy siis opettaa hänelle malttia ja kamppailuiden voittamista, kun peli on pysähdyksissä. Hitchcock jatkaa.

Valmentajan mukaan Puljujärvelle on iskostettava päähän, että hetkessä pysyminen on tärkeämpää kuin heti liikkeelle pääseminen.

– Nämä ovat asioita, joita voimme harjoitella treenien jälkeen. Kun onnistumme saamaan sen hänestä esiin, hän nousee uudelle tasolle, mutta minusta hänellä menee nyt hyvin.

– Pidän hänen ulottuvuudestaan, ja kun hän pääsee vauhtiin, hän on vaarallinen, Hitchcock arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat