Mainos

Vapaudenpatsas jälleen avoinna yleisölle

New Yorkin tunnetuin matkailunähtävyys on ollut suljettuna syyskuun 11. päivän terrori-iskuista saakka, mutta se avataan nyt uudelleen turvallisuusparannusten jälkeen.

Terrori-isku New Yorkissa 2001/9/11

Vapaudenpatsas avataan tänään jälleen uudelleen yleisölle. Viranomaiset päättivät avata patsaan sunnuntaina annetuista uusista terrorismivaroituksista huolimatta.

- Mielestäni on merkittävää, että hälytystason nostamisesta huolimatta aiomme silti avata sen uudelleen. Minusta se osoittaa, että vapautta ei voida uhkailla, sanoi sisäministeriön edustaja Craig Manson uutiskanava CNN:n mukaan.

New Yorkin satamassa Ellis Islandilla sijaitsevan Vapaudenpatsaan turvatyöt saatiin tehtyä yksityisen rahoituksen turvin. Lahjoituksilla kerättiin 36 miljoonaa dollaria eli 29,9 miljoonaa euroa "Vapauden rouvan" kohentamiseksi.

Kunnostustöissä muun muassa lisättiin ja paranneltiin varauloskäyntejä, huollettiin palohälytysmekanismeja ja sammuttimia sekä lisättiin turvatarkastuslaitteita. Rouvan helmoihin pääsee nyt ainoastaan tiukan turvatarkastuksen ja metallinpaljastimen läpi.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 03.08.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.