Mainos

Vapaavuori: Elvytyksessä pidettävä kiinni kehyksistä

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Jan Vapaavuori sanoo olevansa valmis arvioimaan uusia elvytysehdotuksia minihallitusneuvotteluissa. Vaapavuori korosti virallisessa kampanja-avauksessaan kuitenkin, että sovituista kehyksistä on pidettävä kiinni.

Vapaavuori haluaa tuoda itseään esiin maanläheisenä ehdokkaana. Hän piti kampanja-avauksensa ravintolassa, jossa oli ensimmäisessä kesätyössään tiskaajana. Vapaavuori korostaa talouskasvua ja työllisyyttä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on vaatinut elvytykseen lisärahaa. Vapaavuori on valmis arvioimaan ehdotuksia. Hänen mielestään sovituista kehyksistä ja rakenneuudistuksista on kuitenkin pidettävä kiinni, jotta luottamus Suomen talouspolitiikkaan säilyy.

– Se, että molemmilla hallituspuolueilla vaihtuu puheenjohtaja ei oikeuta haparointiin, vaan näistä pitää entistäkin jämäkämmin pitää kiinni, sanoo Vapaavuori MTV Uutisille.

Vapaavuoren mielestä valtion rahojen käyttöä parempi tapa tukea kasvua olisi purkaa sääntelyä.

Alexander Stubbin mielestä kokoomuksen tulisi ajaa Suomen Nato-jäsenyyden valmistelua ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen. Vapaavuori on maltillisempi.

– Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä, mutta en usko että keskeisin tehtävämme tässä ajassa on ajaa ratkaisua, joka ei nauti kansalaisten enemmistön luottamusta ja johon ainakaan tällä hetkellä muut suuret puolueet eivät ole valmiita, sanoo Vapaavuori.

Maakuntien kokoomusväessä Paula Risikkoon verrattuna Vapaavuoren vahva kaupunkilaisuus ja helsinkiläisyys voivat herättää vastustusta. Hänet muistetaan myös asuntoministerinä käymästään kamppailusta automarketteja vastaan. Vapaavuori sanoo, että tämä ei kuitenkaan liittynyt helsinkiläisyyteen.

– Helsingin keskusta pärjää aina, mutta olen hyvin huolissani maakuntien keskuksista, jotka ovat huomattavasti enemmän haavoittuvia väärin sijoitetuille megamarketeille, sanoo Vapaavuori.

Tähän asti on korostettu, että kokoomuksen puheenjohtajavaali on henkilö- eikä linjavaali. Nyt Vapaavuori sanoo, että valinta ei ole pelkästään henkilövaali. Mitään perustavanlaatuisia linjaeroja ei hänen mukaansa ehdokkaiden välillä kuitenkaan ole.

Kokoomuksen puheenjohtajuudesta kilpailevat Paula Risikko, Alexander Stubb ja Jan Vapaavuori. Uusi kokoomuksen puheenjohtaja valitaan kesäkuun puolivälissä, ja hänestä on tulossa myös pääministeri.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.