Mainos

Vapaaottelija Makwan Amirkhani kertoo MTV:lle, miten tyrmäsi murtovarkaan – "Täällä ei tarvita Batmania, koska täällä olen minä"

1:43

Vapaaottelija Makwan Amirkhani paljastaa uusia yksityiskohtia Raisiossa lauantai-iltana tapahtuneesta murtovarkaan kiinniotosta.

Amirkhani vieraili tänään MTV:llä torstain Tulosruudun kuvauksissa. Hän kertoi nauhoitusten jälkeen tilanteesta, jossa päätyi tyrmäämään hänen tuttavansa kotiin tunkeutuneen murtovarkaan.

– Murtovarkaat olivat ehtineet rikkoa neljä lukkoa takaovesta ruuvimeisselillä, kun tulimme paikalle. He löivät minua kaulaan ja säikähdin, koska luulin, että se oli puukko, joka meni läpi. Helpotuin, kun huomasin miten vahva niska minulla on, paljastaa jäljen ruuvimeisselistä kaulaansa saanut Amirkhani.

Amirkhanin veli sai vammoja sääreensä, kun varkaat potkaisivat tuolin häntä kohti.

– Varkaat löivät veljeäni meisselillä selkään, mutta takki onneksi suojeli niin hyvin, että se ei saanut pahempaa jälkeä aikaan. Myös minä sain sääreeni verisen naarmun ruuvimeisselistä, näyttää Amirkhani.

Amirkhani kertoo, kuinka varas löi häntä kaulaan ja hänen veljensä löi silloin varasta selkään.

– Sitten varas alkoi huitoa veljeä ruuvimeisselillä, silloin täräytin häntä: PAM! Täällä ei tarvita Batmania, koska täällä olen minä, toteaa virnuileva Amirkhani.

Miksi poliisit eivät tulleet nopeammin?

Amirkhanin serkku Sapur Ahmadi kertoo olleensa viime lauantaina autokuskina.

– Paikalle saavuttuamme hyppäsimme ulos autosta ja sovimme, että Makwan ja hänen isoveljensä kiertävät takapihalle eri puolilta taloa, jotta saisimme tunkeutujat otettua kiinni. Minä ja ystäväni jäimme toiselle puolelle taloa siltä varalta, että jos tunkeutujat pääsevät karkaamaan, olemme heitä etupihalla vastassa, kertoo Ahmadi illan jännittävistä hetkistä.

Ahmadi jatkaa, että heidän tarkoituksenaan oli vain saada murtovarkaat kiinni ja luovuttaa heidät poliisille, kun poliisi tulee paikalle. 

– Tilanne kehittyi vauhdilla ja parin minuutin päästä kuulimme ystäväni kanssa etupihalle saakka kolinaa, joista tajusimme, että takapihalla tapahtuu jotain. Ryntäsimme hätiin, mutta siinä vaiheessa murtovaras oli jo taltutettu ja hän makasi maassa. Kuulin Makwanilta, että toinen miehistä oli onnistunut pakenemaan, lisää Ahmadi.

Ahmadi sanoo toivoneensa, että poliisi olisi tullut paikalle nopeammin, kun tiedossa oli, että talossa on yksin pelokas 11-vuotias lapsi, jonka kotiin yritetään murtautua.

– Mitä olisikaan tapahtunut, jos emme olisi ehtineet tulla. Poika ei heti tilanteen rauettua uskaltanut tulla ulos piilostaan, vaikka kerroimme, että vaara on ohi ja hän voi tulla esiin, kertoo lapsen puolesta järkyttynyt Ahmadi.

Kuulustelut edessä – en kadu väliintuloa

Amirkhanin mukaan Suomen lain mukaan murtovarkaita pitäisi juosta pakoon.

– Fiksuinta olisi jättää ne eikä ruveta sankaritekoihin, mutta koska kyseessä oli lapsi - muutoin olisimme itse soittaneet vaan poliisit. Mutta kaverin poika oli hädässä, en mieti sitä, sanoo yhä tekojensa takana seisova Amirkhani.

Amirkhanin mukaan monet ovat häneltä kysyneet, että eikö hän pelkää tämän vaikuttavan kielteisesti uraansa.

– Minulta on kyselty, viedäänkö minulta tämän takia kilpailulisenssi. Tämä ei minua kiinnosta juuri nyt yhtään. - - Valtaväestö tajuaa, miksi minä tein sen, pohtii Amirkhani.

Amirkhani vakuuttaa, että hän ei ikinä löisi ketään ihmistä, jos olisi olemassa jokin toinen vaihtoehto.

– Poika alkaa toipua tapahtuneesta. Vanhemmat olivat kiitollisia väliintulostamme. Tietääkseni tämä oli tilattu murto ja ulkomailta tilatut tekijät olivat tietoisia, että perhe oli juhlissa. Minua on pyydetty poliisikuulusteluihin, joihin menen ilomielin, päättää Amirkhani.

MTV Uutiset ei maanantaina tavoittanut jutun tutkinnanjohtajaa Lounais-Suomen poliisista kertomaan tapauksesta. 

Poliisi on kuitenkin aiemmin vahvistanut MTV Uutisille, että tapausta tutkitaan. Amirkhania tai hänen seuruettaan ei ole viikonlopun tietojen mukaan epäilty mistään rikoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.