Julia riensi väliin, kun teinipoika osoitti pikkusiskon ystäviä kuula-aseella ja puukolla – video näyttää vammat: "Sain kaksi osumaa kasvoihin"

Julia riensi apuun, kun pikkusiskon ystäviä osoitettiin kuula-aseella ja puukolla – sai itse vakavia vammoja 0:30
Katso video: Julia riensi apuun, kun pikkusiskon ystäviä osoitettiin kuula-aseella ja puukolla – sai itse vakavia vammoja

Uudenmaan alueella sattui perjantai-iltana epäilty ryöstön yritys ja pahoinpitely. Tilanteessa kuula-aseesta vammoja saanut nainen kertoo MTV Uutisille menneensä väliin, kun isompi teini-ikäinen poika yritti ryöstää pienempää poikaa.

Julian pikkusisko oli perjantai-iltana ulkona ystäviensä kanssa, kun ilta sai äkkiä vaarallisen käänteen: pikkusiskon ystävä joutui ryöstöyrityksen kohteeksi. 

Mukana oli kuula-ase ja puukko

Suojellakseen pikkusiskoaan ja asianosaisten yksityisyyttä, Julia ei halua tarkemmin yksilöidä paikkakuntaa, jossa ampumavälikohtaus sattui. Hän puhuu "Uudenmaan maakunnasta".

– Olin ajelulla perjantai-iltana ja siskoni oli siinä lähistöllä myös. Hän tuli koputtamaan autoni ikkunaan ja pyytämään apua. 

Julia nousi heti autosta ulos ja lähti juoksemaan sisarensa odottamaan paikkaan. Siellä häntä kohtasi järkyttävä näky: paikalla olleesta teiniporukasta yksi isokokoisimmista teinipojista uhkaili pienempäänsä kuula-aseella ja puukolla.

– Hän uhkaili pienempäänsä ja vaati saada kaiken omaisuuden. Kun kuulin että hänellä on puukko, pinkaisin autosta pihalle ja menin väliin.

"Sain kaksi osumaa kasvoihin"

Julia sai tilanteessa useita osumia pojan käytössä olleesta kuula-aseesta.

– Hänellä oli metallikuulilla varustettu ilma-ase. Sain kaksi osumaa kasvoihin ja yhden sormeen. Siinä tilanteessa en ajatellut muuta kuin että toivottavasti keneenkään muuhun ei osu.

Julia kertoo, ettei saanut otettua asetta pois tekijältä. 

– Se oli turhan pitkä minulle. Olen itse hyvin pienikokoinen nainen. En ylettynyt aseeseen, mutta huidoin sitä, ettei hän kyennyt tähtäämään. Sain sormeen osuman, kun yritin estää häntä ampumasta siskoani ja muita päin.

Tekijä pakeni paikalta

Julian kertoman mukaan tilanne päättyi lopulta niin, että tekijän ystävä alkoi huitoa kuula-asetta pois tekijän kädestä.

– Sitten hän (tekijä) sai vielä ammuttua kasvoihini pari laukausta. Tekijä sanoi minulle vielä, että "sinulta olisi voinut mennä näkö, tajuatko?" En vastannut hänelle mitään. Sanoin vain, että painuu siitä menemään.

Julian pikkusisko huomasi Julian kasvoilta vuotavan veren ja tönäisi tekijää. Tämän jälkeen pikkusisko työnsi Juliaa autoa kohti.

– Sen jälkeen tekijä lähti karkuun. Keräsin pikkusiskoni kaverit autoon.

"Haavoihin alkoi sattua vasta sairaalassa"

Muut osapuolet eivät loukkaantuneet tilanteessa ja Julia kuljetti heidät koteihinsa. Tekijällä oli Julian mukaan myös Mora-puukko, jonka terä oli tylsä.

– Sillä hän ei saanut mitään jälkeä aikaiseksi, vaikka hän painoi sitä kaulaani ja rintaani.

Julia ei sokin vuoksi tuntenut tilanteessa kipua.

– Haavoihini alkoi sattua vasta sairaalassa. Sitten tajusin että tuossa oli melkoiset katastrofin ainekset ilmassa. Mutta ei sitä sillä hetkellä miettinyt, kun kyseessä oli alaikäiset ja oma siskoni oli siinä läheisyydessä. 

Sairaalassa huomattiin, että yksi ilma-aseen kuulista oli painunut Julian sormen sisälle.

– Sormi jouduttiin leikkaamaan auki, Julia kertoo.

Poliisi kirjasi tapahtuneen

Julia kävi eilen antamassa lausunnon poliisilaitokselle. Hän kertoo että poliisit kävivät paikan päällä jo perjantai-iltana, mutta tarkempi rikosilmoitus kirjattiin lauantaina.

Haastattelu pohjautuu Julian kertomukseen.

Julian mukaan tekijä oli alaikäinen, mutta yli 15-vuotias. Näin ollen hän on epäillystä teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa.

Poliisi vahvistaa epäillyn "ryöstön yrityksen" ja "pahoinpitelyn"

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että tapausta tutkitaan epäiltynä ”ryöstön yrityksenä ja pahoinpitelynä".

Tutkinnallisista syistä asiasta ei kerrota enempää vielä tässä vaiheessa.

Julia haluaa muistuttaa vanhempia kuula-aseiden vaarallisuudesta

Julia kirjoitti asiasta Facebook -ryhmässä ja julkaisi kuvan vammoistaan muistuttaakseen muiden nuorten vanhempia kuula-aseiden vaarallisuudesta.

– Pitäisi katsoa myös, millä lapset ja nuoret leikkivät. Tuollainen saattaa olla myös ihan leikkitilanne, että hei ammutaanpa vähän. Mutta siinä voi vaikka silmä puhjeta.

–  Olin aivan hämilläni kun monet siellä ryhmässä puhuivat, että olitpa rohkea. Mutta siinä tilanteessa en kyllä miettinyt itse mitään. Ajatuksenani oli vain että väliin. Aion vastaisuudessakin puuttua, jos tulee sellainen tilanne vastaan, että teinit jossain mähinöi.

Nainen sai tilanteessa vakavia haavoja kasvoihinsa ja sormiin. Katso dramaattiset kuvat yllä olevalta videolta.

Korjattu 8.2. 2021 kello 8.59: Sisar tuli koputtamaan Julian auton ikkunaan, ei kodin ikkunaan, kuten jutussa aluksi kerrottiin. Julia lähti paikan päälle suoraan autosta juosten.

Lue myös:

    Uusimmat