Mainos

Vantaalaismies salasi hiv-tartunnan neljältä naiskumppaniltaan

Nelikymppinen vantaalaismies tuomittiin vankilaan, koska hän salasi hiv-tartuntansa neljältä naiskumppaniltaan eikä käyttänyt kondomia yhdynnöissä. Kukaan naisista ei saanut tartuntaa.

Vantaan käräjäoikeus langetti miehelle viime joulukuussa kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta ehdotonta vankeutta. Tuomio tuli neljästä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Mies vaati Helsingin hovioikeudessa lyhyempää ja ehdollista tuomiota muun muassa sillä perusteella, että hänen mielestään teot olivat läheisessä yhteydessä toisiinsa. Hovioikeus katsoi, että kyse oli erillisistä rikoksista, jotka kohdistuivat eri ihmisten terveyteen. Oikeus piti tekoja vaarallisina ja hyvin vahingollisina eikä alentanut tuomiota.

Mies oli saanut tietää lääkäriltä hiv-tartunnastaan maaliskuussa 2006. Samalla hänelle oli kerrottu, että kondomin käyttö on tarpeen seksisuhteissa ja että taudin levittäminen tahallisesti on rikos.

Tuomion tuoneet teot tapahtuivat loppuvuoden 2006 ja alkuvuoden 2009 välillä. Käräjäoikeuden mukaan mies jatkoi salailua ja suojaamatonta seksiä uusissa suhteissaan silloinkin kun tiesi, että poliisi epäilee häntä rikoksista aiempien kumppaneiden osalta.

"Tarvitaanko kondomia?"

Mies myönsi oikeudessa olleensa sukupuoliyhteydessä kolmen naisista kanssa, mutta vain kahden kanssa ilman kondomia. Oikeus uskoi kuitenkin naisten kertomuksia, varsinkin kun osa heistä oli joutunut hakemaan ammattiapua tartuntaepäilyistä poikineisiin ongelmiin.

Mies oli vakituisessa suhteessa kahden naisista kanssa. Kolmas suhde kesti vajaan kuukauden ja neljäs yön yli.

Tuomion mukaan yksi uhreista oli erikseen kysynyt ennen ensimmäistä yhdyntää, tarvitaanko kondomia, mutta mies oli vastannut ei. Mies selitti, ettei uskaltanut kertoa viruksestaan, koska pelkäsi suhteen päättyvän.

Mies tuomittiin maksamaan naisille yhteensä noin 15 000 euroa korvauksia sekä oikeuskulut.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.