Mainos

Vankilataposta epäillyillä rankka rikostausta

Hyvinkään käräjäoikeus vangitsi maanantaina kaksi miestä epäiltynä Riihimäen viime viikkoisesta vankilataposta. Sen sijaan alkuvaiheessa pidätettynä olleita kahta muuta henkilöä ei enää epäillä teosta. Kaksi miestä vangittiin todennäköisin syin epäiltynä.

Rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista sanoo, että motiivi ei ole vielä täysin selvinnyt. Mitään yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen ei ole.

Vangitut ovat Atte Sakari Meriläinen ja Nikki Ilkka Ahvenniemi. Heidän epäillään surmanneen keski-ikäisen miehen vankilan keittiössä.

Vankilatapon uhri istui 14 vuoden tuomiota perheensä murhasta. Mies vältti aikanaan elinkautisen, koska hänet todettiin alentuneesti syyntakeiseksi. Mies tappoi joulukuussa 2011 vaimonsa sekä 8- ja 5-vuotiaat lapsensa Vantaan Hakunilassa.

Nyt vangituilla miehillä on rankkaa rikostaustaa.

Tappoi isäpuolen Forssassa

28-vuotias Atte Sakari Meriläinen tuomittiin 21. heinäkuuta 2011 Forssassa tehdystä taposta. Meriläinen kaatoi 55-vuotiaan miehen lattialle, löi ja potki häntä, hakkasi päätä lattiaan sekä iski 15 cm:n mittaisella keittiöveitsellä useita kertoja vasempaan reiteen, vatsaan ja päähän.

Uhri oli Meriläisen isäpuoli. Tämän reiteen osui neljä teräaseen lyöntiä, vatsaan yhdeksän ja päässä oli viiltohaavoja.

Tapahtumaa edelsi riita. Meriläisen mukaan uhri oli pahoinpidellyt ja nälvinyt Meriläisen äitiä vuosien ajan.

Tekopäivänä asunnossa oli viisi henkeä. Äidille ja isäpuolelle oli tullut riita viinapullosta, jolloin isäpuoli oli lyönyt äitiä.

Meriläinen oli mennyt apuun ja surmasi isäpuolen.

Oikeudessa Meriläinen kertoi isäpuolen pahoinpidelleen äitiä neljän vuoden ajan. Meriläinen oli joutunut siivoamaan äidin hiustuppoja lattialta jatkuvasti.

Oikeus katsoi Meriläisen olleen alentuneesti syyntakeinen. Aiempia rikosrekisterimerkintöjä hänellä ei ollut.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi hänet 6 v 4 kk vankeuteen

Puukotti tuttavansa Laukaassa

Nikki Ilkka Ahvenniemi sai vankeustuomion Laukaassa 23.7.2013 tehdystä taposta. Ensin Ahvenniemi löi miestä nyrkillä ja potki kaatunutta uhria päähän ja vartaloon.

Uhri pääsi asunnon takapihalle, jolloin Ahvenniemi otti hedelmäveitsen ja iski miestä kolmasti kaulaan. Yksi osui kahvaa myöten. Uhri käveli vielä 70 metriä ennen kuin kuoli. Teon jälkeen Ahvenniemi soitti itse hätäkeskukseen.

Mielentilatutkimuksessa Ahvenniemi todettiin syyntakeiseksi. Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan kymmeneksi vuodeksi vankeuteen. 

Ahvenniemi tuomittiin myös 2007 tapon yrityksestä. Maaliskuussa 2007 Ahvenniemi löi tuttavaansa tämän asunnossa Maalahdessa viidesti veitsellä.

Asunnossa oli käytetty alkoholia ja lääkkeitä. Tuttava oli pyytänyt Ahvenniemeä poistumaan, jonka jälkeen Ahvenniemi tarttui veitseen. Tuomio oli tuolloin 4 v 4 kk.

Ahvenniemellä on taustallaan muitakin ehdottomia vankeusrangaistuksia. 2000-luvun alussa hän sai törkeästä pahoinpitelystä 2 v 6 kk Seinäjoella ja hänet on tuomittu vankeuteen myös rattijuopumuksista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.