Mainos

Vanhuuden koti Aira Samulinille: tarkkaa työtä ja taukojumppa talotehtaalla.

Vanhuudenkodin elementteihin kiinnitettiin jo tehtaalla valmiiksi pohjamaalattu ulkoverhouspaneeli. Rakennuspaikalla säästyy näin huomattavasti työtä ja lienee sanomattakin selvää, että kuivissa sisätiloissa maalaaminen on huomattavasti varmempaa ja työn jälki parempaa kuin mitä ulkona saadaan aikaan.

Laudat suojakäsitellään viimeistään 48 tuntia höyläämisestä. Suojauksen jälkeen laudat johdetaan maalauslinjalle, jossa ne harjataan puhtaaksi ja maalataan nelipisteruiskulla, jonka avulla laudan kaikki sivut, syrjät ja pontit tulevat tarkasti maalatuiksi.

Moni on varmaan joutunut toteamaan, kuinka seinään naulattuun ja siinä maalattuun ulkoverhouspaneeliin ilmestyy vähän ajan kuluttua rumia, maalaamattomia raitoja – tämä johtuu siitä, kun urospontit puun kuivuessa vetäytyvät muutaman millin ulos naaraspontista. Kun laudat maalataan valmiiksi tehtaalla, tätä vaaraa ei ole.

Maalaamisen jälkeen laudat puhalletaan ilmakuivaksi kuumailmapuhaltimella ja syväkuivataan infrapunalaitteilla, minkä jälkeen ne ovat valmiita pinkattavaksi ja käytettäväksi kokoonpanolinjalla. Koko maalaukseen menee käytetystä väristä riippuen muutama minuutti.

Ei turhia saumoja

Elementit kootaan ja eristevilloitetaan avarassa, kuivassa ja hyvin valaistussa tehdashallissa, jossa sade ja kylmä eivät pilaa enempää materiaaleja kuin tekijöiden työvirettä. Valmiiksi koottuihin ikkunaelementteihin istutetaan toisaalla tehdyt ikkunapaketit.

Kone leikkaa koko elementin korkuiset villakaistaleet täsmälleen suorakulmaisiksi paloiksi, jotka sopivat paikalleen millin tarkkuudella ilman turhia saumoja - villaveitsellä nyhräämistä ei tarvita. Kaistaleet painellaan ensin tuulensuojalevyä vasten, minkä jälkeen niitä kohotellaan hiukan, jotta ne asettuisivat tiiviisti myös toisen puolen pintaa vasten. Tämän päälle tulee koolaus ja vielä viiden sentin eriste.

Sähköputkitukset pystytään vetämään höyrynsulkumuovin alla, minkä ansiosta muovi pysyy ehjänä ja talo tiiviinä.

Lisätietoja:

www.lapponiahouse.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.