Mainos

Vanhemmat yhdessä sopimaan kotiintulosta

Lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen ei täysin tyrmää viranomaisten puuttumista nuorten kotiintuloaikoihin. Hän korostaa kuitenkin, että päävastuu kotiintuloajoista ja muustakin huolehtimisesta kuuluu vanhemmille.

- Nykyisessä yhteiskunnassa varsin suuri osa kasvatusvastuusta on siirtynyt kodin ulkopuolelle, ja lapset ja nuoret viettävät paljon aikaa poissa kotoa. Vanhempien mahdollisuudet yksin asettaa rajoja ovat huomattavasti vähäisemmät kuin joskus aikaisemmin, sanoo Tamminen.

Tammisen mukaan on aivan paikallaan, että yhteiskunta tukee vanhempia kasvatukseen liittyvissä asioissa. Parasta tukea on kuitenkin lähiyhteisön eli suvun, naapureiden ja ystävien tuki.

- Esimerkiksi juuri kotiintuloajoista olisi parasta sopia vanhempien kesken: meidän luokalla, meidän kerrostalossa tai meidän pihassa tullaan kotiin siihen ja siihen aikaan, Tamminen suosittelee.

Oikeaa kellonaikaa Tamminen ei lähde ohjeistamaan, ei ainakaan kaikille Suomen nuorille kaikkialla. Sehän riippuu muun muassa nuoren unentarpeesta ja siitä, millaisia vaaroja kotikulmilla tai kaupungilla on.

- Ilmeistä on kuitenkin se, että nuoret valvovat liian myöhään ja kotiintuloaika saisi olla selvästi aikaisemmin. Kotiin pitäisi tulla sen verran aikaisin, että ehtii rauhoittua ennen nukkumaanmenoa, sanoo Tamminen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.