Mainos

Vanhemmat ostavat Suomessakin nuorelle lahjaksi kauneusleikkauksia

Kauneusleikkausten tekeminen on arkipäiväistynyt ja leikkauksia saatetaan antaa lahjaksi vaikkapa omalle lapselle. Suomessa vanhemmat saattavat ostaa lapselleen 18-vuotislahjaksi esimerkiksi silikonirinnat. Plastiikkakirurgi Timo Pakkanen Sairaala Siluetista on saanut asiakkaikseen nuoria, joiden vanhemmat ovat luvanneet kustantaa operaation.

- Kyllä niitä on, mutta se ei tietystikään saa olla vain lahja joka asennetaan. Lääkärin täytyy aina ratkaista onko operaatio järkevä ja voidaanko se tehdä, operaatiolle pitää olla hyvä syy.

Pakkanen ei osaa sanoa, ovatko tiukentuneet ulkonäköpaineet lisänneet nuorten aikuisten hakeutumista vastaanotolle. Yleisesti kynnys hakeutua plastiikkakirurgin vastaanotolle on kuitenkin alentunut. Määrällisesti eniten nuorille tehdään injektiohoitoja eli botuliinitäyttöjä huuliin tai muualle kasvoihin.

- Jo alle kolmekymppiset kysyvät injektiohoitoja. Jos asiakkaalla on esimerkiksi todella ohut ylähuuli ja kyseessä on todellinen ongelma, niin kyllä niitä täyttöjä voidaan suhteellisen turvallisin mielin tehdä. Nykyiset käytettävät aineet häviävät kehosta kokonaan. Valitettavan usein näkee ylitäytettyjä huulia ja on selvää, että niihin on ruiskutettu täyteainetta. Se ei ole tietystikään tarkoitus, eli lääkärin täytyy olla näissä hyvin kriittinen, Pakkanen sanoo.

Pakkasen mukaan toinen yleinen toimenpide nuorille on rintojen suurentaminen. Rintojen suurennusleikkauksia kysytään 18-vuodesta ylöspäin ja usein tällöin vanhemmat ovat nuoren mukana vastaanotolla. Rintojen suurentamisen lisäksi nuorille aikuisille tehdään paljon nenäleikkauksia sekä rasvaimuja.

- Suomessa ei yleensä kysytä mahdottomia tai luonnottomia leikkauksia. Ihmisillä on hyvin realistinen kuva siitä, mitä kirurgialla voidaan tehdä. Lähtötilanne ratkaisee aika paljon sen, mitä voidaan tehdä. Valaasta ei voi tehdä joutsenta, Pakkanen muotoilee.

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.