Vanhemmat hämmästyivät: Partioleirin vierailumaksu 100 euroa

Pääkaupunkiseudun partiolaiset järjestävät loppuviikosta alkavan leirin Hämeenlinnassa. Vanhemmat saavat vierailla leirillä, mutta vierailun hinta saattaa kirpaista ainakin osaa vanhemmista.

Saraste-leirin johtaja Heikki Laine, miksi vanhemmat joutuvat maksamaan 100 euron vierailumaksun, jos he tulevat vierailulle yksin omalla autolla?

– Pyrimme järjestämään pääasiassa bussikyytejä 20 euron hintaan. Tämä on se vaihtoehto, jota olemme kaikkein eniten markkinoineet. Ekologisuuden ja vapaaehtoistyön kannalta se on kaikkein järkevin tapa. Haluamme kannustaa myös kimppakyyteihin. Henkilöautoon mahtuu viisi henkilöä, jolloin 100 euroa jakaantuu monen maksettavaksi.

Onko tämä mielestänne kannustamista vai pakottamista?

– Kannustamme ihmisiä tulemaan leirille kimppakyydeillä. Ja onhan se ihan partiolaisten aatteidenkin kannalta paljon järkevämpää tulla niin, että mahdollisimman moni tulee yhdellä autolla.

Bussilippuja ei ole enää mahdollista ostaa. Mitä jos on sellainen tilanne, ettei ehtinyt ilmoittautua bussikyytiin ja joutuu tulemaan yksin autolla?

– Yleensä partiolaiset ovat hyvin hitsautuneita yhteen ja samoin myös partiolaisten vanhemmat. Kannustamme vanhempia ottamaan toisiinsa yhteyttä, jotta kimppakyydit järjestyisivät.

Oletteko saaneet palautetta tästä kannustamisesta?

– Olemme saaneet kyselyitä, että mistä hinta johtuu. Sen kummempia valituksia emme ole asiasta kuulleet.

Olisiko ollut muita keinoja kannustaa käyttämään julkisia kulkuneuvoja?

– Tämä on osoittautunut parhaaksi keinoksi.

Eli tarjoatte pientä keppiä?

– Ei vaan tapa, miten tämä tehdään, vaatii niin paljon henkilötyötunteja. Tämä on tehokkain tapa saada aikaiseksi kimppakyyti ja jos ei saa, niin tarjoamme 100 euron ajoneuvokohtaisen lipun.

Miksi lippuja on pitänyt ostaa Lippupalvelusta?

– Sen tarkoitus oli helpottaa meidän vapaaehtoistyötämme.

Missä kunnossa partiolaisten talous on?

– Jotkut leirit päätyvät voitolle, jotkut tappiolle. Pyrimme nollatulokseen.

Minkä verran lippuja on myyty?

– Noin 1900. Suurin osa niistä on bussikyytejä.

Lue myös:

    Uusimmat