Mainos

Vanhemmat epätoivoisessa tilanteessa: Vastasyntynyt joutui teholle tuntemattomasta syystä – tulevaisuus täysin epävarma

Vanhemmat haluavat tiedottaa kaikkia vaarasta, joka vei heidän viikon ikäisen tyttärensä hetkessä teho-osastolle. 

Vain muutama päivä synnytyksen jälkeen vanhemmat Nicole ja Shane Sifrit huomasivat vastasyntyneen lapsensa käytöksessä jotain poikkeavaa; niin syöminen kuin herääminenkin tuottivat vaikeuksia. Pariskunta joutui lopulta keskeyttämään hääjuhlansa kiidättääkseen erittäin huonoon kuntoon menneen tyttärensä sairaalaan. 

Sairaalassa vain viikon ikäiselle Marianalle diagnosoitiin nopeasti aivokalvontulehdus eli meningiitti.

–  Muutamassa tunnissa hän oli lakannut hengittämästä ja kaikki hänen elimensä alkoivat pettää, äiti kertoo nopeasti edenneestä tilanteesta.

Diagnoosi tuli järkytyksenä myös siksi, että kummankaan vanhemman ei todettu kantavan virusta. Se, mistä vauva oli viruksen saanut, on lähes mahdoton selvittää. Monissa tapauksikko henkilö voi nimittäin kantaa virusta ilman näkyviä oireita, kuten yskänrokkoa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asiantuntijoiden mukaan lapsi on voinut saada tartunnan esimerkiksi jonkun perheenjäsenen tai ystävän pusun kautta. Myös Marianan nuori ikä ja kehittymätön immuunijärjestelmä altistivat tälle vakavalle infektiotartunnalle.

Tytön tilanne voi muuttua hetkessä 

Tällä hetkellä elämää ylläpitävät koneet pitävät Marianaa hengissä Iowan yliopistollisessa sairaalassa, jossa häntä hoitaa joukko erikoisasiantuntijoita. Vanhemmat ovat päättäneet pysyä vahvoina sitkeästi taistelevan pikkutyttönsä rinnalla. Pariskunta on kertonut asiasta avoimesti sosiaalisessa mediassa varoittaakseen kaikkia ihmisiä siitä, kuinka helposti ja huomaamatta tämä hengenvaarallinen tauti voi tarttua.

– Pidä vauvat eristyksissä, äläkä anna kenenkään tulla käymään. Varmista, että käsiä pestään jatkuvasti. Äläkä anna ihmisten suudella tai nostaa vauvaa syliinsä ilman lupaa, äiti varoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Pienen vauvan tulevaisuus on hyvin epävarma, sillä virus on ehtinyt aiheuttaa tytölle lukuisia terveysongelmia. Vain aika näyttää, saadaanko tyttöä enää ennalleen. 

– Minun pikkutyttöni ei uskottu elävän kahtakymmentäneljää tuntiakaan heinäkuun seitsemännen jälkeen, mutta silti me olemme täällä ja taistelemme. Me elämme tunti tunnilta ja minuutti minuutilta, sillä kaikki voi muuttua hetkessä, äiti kertoo.

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.