Äiti varoittaa suukottelun seurauksista: Neliviikkoinen vauva joutui yli kahdeksi kuukaudeksi sairaalaan

10:55
Terve aamu: Syömmekö liikaa antibiootteja?

Vain muutaman viikon ikäinen poika sairastui herpekseen. Vauvansa pelastanut äiti haluaa varoittaa muita vanhempia suukottelun riskeistä. 

Noah Tidle oli vain 4-viikkoinen, kun hänen oikea silmänsä alkoi märkimään voimakkaasti viime syksynä. Turvonnut silmä vetisti ja oli hyvin arka. Pari päivää myöhemmin vastasyntyneen vauvan silmän ympärille alkoi muodostua rakkuloita.

– Luin Facebookista, että eräällä toisella vauvalla oli samanlaisia rakkuloita, jotka olivat viruksen aiheuttamia, poikavauvan 21-vuotias äiti kertoo Mirror-lehdelle.

Poikavauvan äiti Ashleigh White huolestui ja vei pojan kiireisesti sairaalaan. Pojalla todettiin olevan herpes simplex -viruksen aiheuttama herpes (HSV-1), joka oli viedä näön oikeasta silmästä.

– Virus oli pojan silmäluomessa. Onneksi virus ehdittiin taltuttaa ennen kuin se eteni verenkiertoon. Vauva ei kuitenkaan voinut avata silmäänsä moneen päivään, äiti kertaa tapahtumia.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Yli kahden kuukauden hoitojakso ja kuukausien lääkekierre

Herpes voi olla lapsilla tappava: virus voi levitä vauvan aivoihin, jossa se aiheuttaa elinten vajaatoimintaa. Noahin tervehtymisen takaamiseksi poika vietti Sheffieldin lastensairaalassa yli kaksi kuukautta.

– Oli sekä fyysisesti että henkisesti raskasta nähdä Noah niin huonossa kunnossa, Ashleigh muistelee raskasta ajanjaksoa.

Koska Noah oli vain muutaman viikon ikäinen, hänen yksittäiset hoitonsa kestivät tavallista pidempään. Aluksi hänelle annettiin viruslääkettä kolmesti päivässä kahden tunnin sessioina.

Virus uusiutui puoli vuotta myöhemmin, minkä vuoksi Noah tarvitsee lääkehoitoa useiden kuukausien ajan.


Jos kuva ei näy voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Yksi suudelma riittää tartuntaan

Lääkäreiden mukaan kaikkein todennäköisemmin imeväinen oli saanut virustartunnan aikuisesta, joka on esimerkiksi suukottanut lasta kasvoihin.

– Menimme ristiäisiin, jossa ystävät halusivat pidellä ja suukotella poikaa. Se voi olla ihan kuka vain heistä, Noahin äiti spekuloi.

Ashleigh haluaakin varoittaa muita vanhempia katalasta viruksesta: se voi olla aluksi täysin oireeton.

– Haluan tehdä ihmiset tietoisimmiksi vastasyntyneiden ja vauvojen suukottelun vaaroista. Älkää siis suudelko vastasyntyneitä, pyydän.

Vaikka pojan parantuminen onkin ollut ailahtelevaa, Noah voi tällä hetkellä hyvin ja hän elää lääkkeitä lukuun ottamatta tavallista pikkulapsen elämää.

– Olin onnekas, että toimin ajoissa – sen ansiosta pieni poikani on täällä tänäkin päivänä. Kaikki eivät kuitenkaan ole niin onnekkaita, perheenäiti muistuttaa.


Jos Ashleigh'n Facebook-julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Lähde: Mirror, Facebook

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja