Vanhat päärynät eivät kelvanneet sialle, mutta oravalle kyllä – perjantailärvit tallentuivat videolle: "Olin huolissani siitä koko yön"

Ihminen ei ole ainut eläin, joka nauttii humaltumisesta. Luontokappaleet käyttävät päihtymisessään apuna esimerkiksi käyneitä marjoja ja hedelmiä, kuten suureen suosioon noussut orava.

Tiedätkö sen tunteen, kun alkoholi nousee yhtäkkiä päähän ja saa niin sanotusti turvan jumiin? Yhdysvalloissa Minnesotassa parhaat päivänsä nähneillä päärynöillä herkutellut orava ainakin tietää. Samaistuttava video oravan kännäilystä on kerännyt sosiaalisessa mediassa miljoonia katselukertoja.

Katso videolta, miten orava reagoi humaltumiseen!

Vanhat päärynät eivät kelvanneet sialle, mutta oravalle kyllä

Perjantai-iltaa Kathleen Morlokin puutarhassa viettänyt orava oli löytänyt pihalta pussillisen vanhoja, käyneitä päärynöitä, jotka nainen oli heittänyt ulos lemmikkisikansa syötäväksi. Possu oli syönyt vain yhden hedelmän ja päättänyt sitten tulla sisälle lämmittelemään.

– En tajunnut, että se oli jättänyt yhden [päärynän] pöydän alle ennen kuin pieni orava nappasi sen iloisesti mukaansa ja juoksi puuhun, Morlok kertoo Daily Mailille.

Huomattuaan oravan pitävän vanhoja päärynöitä varsinaisena aarteena, Morlok jätti sille syötäväksi loputkin hedelmät.

Kun kurre myöhemmin palasi, se vaikutti hyvin sekavalta. Pihalle jätettyjä siemeniä ja maissinjyviä nauttinut pörröhäntä oli kuin suloinen versio pikkuyön tunneilla nakkikioskin tiskille nojaavista ihmisistä.

– Olin huolissani siitä koko yön, Morlok sanoo.

Seuraavana aamuna orava palasi pihaan ”krapula-aamiaiselle”. Morlokin mukaan jyrsijän pää vaikutti selvinneen perjantai-illan päärynäkännistä. 

Nämäkin eläimet nauttivat päihteistä

Orava ei ole ainut luontokappale, joka päihtyy kasveista.

Esimerkiksi norsut syövät marulapuun käyneitä hedelmiä, jonka jälkeen ne käyttäytyvät kuin pahempikin juoppojengi. Myös lepakoiden, apinoiden ja lintujen tiedetään tulleen tuiteriin syötyään käyneitä hedelmiä, mettä tai marjoja.

Naapurimaassa Ruotsissa hirvien on monesti huomattu tulleen hiprakkaan juhlittuaan maahan pudonneilla käyneillä omenoilla. Vuonna 2011 eräs päihtynyt hirvi jouduttiin pelastamaan sen jäätyä kiinni omenapuuhun – epätoivoinen sarvipää oli ilmeisesti ahneuksissaan kurottanut liian korkealle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa kuvan tästä.

Osa eläimistä suosii vahvempia aineita. Esimerkiksi Intiassa oopiumkoukkuun jääneet ”narkkaripapukaijat” ovat tuhonneet viljelijöiden unikkopeltoja. Jaguaarien on puolestaan huomattu maistelevan hallusinogeenistä amazoninajahuaskaliaania.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat