Intialaisviljelijöiden ahdinko: Narkkaripapukaijat tuhoavat oopiumviljelmiä – "Kuka kompensoi häviömme?"

Pöllyissä olevat tiput Intiassa 0:56

Intialaisviljelijät valittavat, että nähtävästi oopiumiin koukkuun jääneet papukaijat tuhoavat oopiumsadon, kertoo Independent

Papukaijat aiheuttavat viljelijöille jo sen kokoluokan ongelman, että viljelijät ovat ottaneet käyttöönsä sähikäisiä ja kaiuttimia lintujen karkottamiseksi. Toimista ei ole ollut Independentin mukaan hyötyä. 

Ongelman aiheuttajina ovat pienikokoiset parakiitit. Erityinen riesa parakiitit ovat Intian Madhya Pradeshin osavaltiossa. Osavaltion oopiumpelloilla lintuja on nähty lukuisia kertoja päivässä.

Alueen oopiumviljelmät ovat kärsineet tuhoja jo aiemmin johtuen vähäisestä sateesta.

Paikallinen viljelijä Nandkishore kertoo Independentin haastattelussa viranomaisille välitettyjen vetoomusten tilanteen helpottamiseksi kaikuneen kuuroille korville.

– Yksi unikon kukka tuottaa 20–25 grammaa oopiumia. Suuri ryhmä papukaijoja käyttää kukkia ravinnokseen 30–40 kertaa päivässä, ja tämän lisäksi lentää pois unikon siemenien kanssa, niin kyllä tämä vaikuttaa tuotantoon, mies kertoo.

– Kärsimme jo valmiiksi vesipulasta ja nyt tämä. Kukaan ei kuuntele huoliamme. Kuka kompensoi häviömme?

Independentin mukaan oopiumia on laillista käyttää lääkinnällisiin tarkoituksiin useissa Intian osavaltioissa. CIA:n ylläpitämän World Factbookin mukaan Intia on maailman suurin, lääkinnällisiin tarkoituksiin käytettävän oopiumin tuottaja.


Lue myös:

    Uusimmat