Mainos

Vanhanen: Ylen vitkuttelu anteeksiantamatonta

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) on edelleen äärimmäisen suivaantunut Ylen toimintatavoista viime päivien talonrakennusjupakassa. MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Vanhanen katsoo, että Yle toimi kohtuuttomalla tavalla, kun se ei lyönyt heti Silminnäkijä-ohjelman yhteydessä perusteluja pöytään.

- Ylen vitkuttelu oli minusta anteeksiantamatonta. Hyvä, että he sentään puolentoista vuorokauden vitkuttelun jälkeen suostuivat kertomaan edes yhden yksityiskohdan siitä, mistä rakennusmateriaaleista väitteissä on kyse, Vanhanen totesi.

Vanhanen hämmästelee, ettei Yle ottanut häneen yhteyttä jo vuosi sitten ja tarkistanut saamiaan tietoja rakennustarvike-eristä. Vanhanen painottaa, että asia olisi voitu hoitaa yhdellä sähköpostilla.

- Mutta ehei, Yle heittääkin tällaisen ylimalkaisen väitteen, minkä jälkeen heiltä pitää puolitoista vuorokautta tingata sitä, mistä on kyse. Ja tämä kaikki tapahtuu tilanteessa, jossa eduskunta valmistautuu luottamusäänestykseen. Tätä metodia pidän anteeksiantamattomana, lataa pääministeri.

Vanhanen ei vaadi Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungnerin eroa eikä hänellä ole muistakaan vaatimuksia Ylen suhteen. Pääministeri lisäksi toisti, ettei nosta jupakasta kunnianloukkaussyytettä, sillä käräjöinti veisi liikaa aikaa.

- Ei johtava poliitikko voi lähteä kunnianloukkauskäräjöintiin, joka vie helposti 2-3 vuotta. Sinä aikana en itse saisi puhua asiasta mitään edes julkisuudessa.

"Vastuu vieritetään väärille ihmisille"

Vaalirahakohussa ryvettynyt Nuorisosäätiö tuki Vanhasen presidentinvaalikampanjaa 23 000 eurolla. Vanhanen ei suostu kommentoimaan sitä, aikooko hän palauttaa rahat.

- Presidentinvaalikampanjoissa ehdokkaat eivät itse edes tee vaalirahailmoitusta, vaan se on kampanjaorganisaation vastuulla. Annetaan asianomaisten tahojen selvittää tämä. Tässäkin asiassa jotenkin ehdokkaille vieritetään vastuu sellaisista asioista, jotka presidentinvaaleissa eivät ehdokkaille kuulu, Vanhanen arvostelee.

Vanhanen tyrmää myös väitteen, jonka mukaan Nuorisosäätiön hänelle myöntämä vaalituki oli peräisin säätiön omistamien asuntojen vuokratuloista.

- Ei pidä paikkaansa. Tässä ei ole käytetty vuokratuloja eikä Raha-automaattiyhdistyksen rahaa. Nuorisosäätiöllä on erittäin suuri varallisuus, jonka se on hankkinut muutoin kuin RAY:n rahalla tai vuokratuloilla, pääministeri korostaa.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen asemaan Vanhanen ei suostu ottamaan kantaa. Keskustan varainhankinnasta vastanneen Korhosen asema on muuttunut yhä tukalammaksi. Esimerkiksi puolueelle merkittäviä tukia myöntänyttä Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistystä epäillään talousrikoksista.

- Puoluekokous valitsee meille puoluesihteerin, suostuu pääministeri toteamaan.

Katso pääministeri Matti Vanhasen haastattelu (Huomenta Suomi 2.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.