Mainos

Vanhanen uskoo yhä EU-sopuun

Illalla alkavassa EU-huippukokouksessa on määrä päättää, kuinka edes osa kaatuneen perustuslain sisällöstä voitaisiin siirtää EU:n nykysopimuksiin.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) uskoo, että EU-maat löytävät lopulta huippukokouksessa sovun EU:n perussopimusten uudistamisesta.

- Kaikki tajuavat realistisesti sen, että tässä kokouksessa pitää ratkaisu saada. Se on se perusta miksi olen optimistinen, Vanhanen sanoi Brysselissä kokouksen alla.

Illalla alkaneesta kokouksesta odotetaan pitkää ja vaikeaa. Vanhanen vakuuttaa ottaneensa riittävästi vaihtovaatteita mukaan.

- Osaan kyllä myös pestä ja silittää itse, hän vitsaili.

- Kun käytetään tarpeeksi paitoja, niin täältä lopulta sitten valkoinen savu nousee piipusta, hän ennusti paavin pitkälliseen valintatapaan viitaten.

Huippukokouksessa on määrä päättää, kuinka edes osa kaatuneen perustuslain sisällöstä voitaisiin siirtää EU:n nykysopimuksiin. Suomi pitää uudistusta välttämättömänä EU:n toiminnan tehostamisen kannalta.

Erityisesti Puola ja Britannia ovat karsastaneet uudistuksia. Puheenjohtaja, Saksan liittokansleri Angela Merkel toivoi ennen kokouksen alkua, että kaikki osoittaisivat kompromissihalukkuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.