Mainos

Vanhanen: Tupo-ratkaisu kiinni järjestöjen tahdosta

Pääministeri Matti Vanhanen muistutti vappupuheessaan, että keskitetty tuloratkaisu on yhä hallituksen työkalupakissa, mutta hallituksen kannalta sopimuksen muotoa tärkeämpi on neuvottelujen lopputulos.

Pääministeri Matti Vanhanen ei hyväksy opposition syytöksiä siitä, että hallitus ei olisi tehnyt tarpeeksi keskitetyn tuloratkaisun puolesta.

Hallitus ei voi hänestä pakottaa työmarkkinajärjestöjä mihinkään. Niillä itsellään pitää olla tahto keskitettyyn tuloratkaisuun, Vanhanen sanoi kommentoidessaan asiaa keskustan vappujuhlassa Helsingissä.

Oppositiopuolue SDP:n vappupuheissa syytettiin hallitusta epäonnistumisesta, koska hallitus ei saanut aikaan neuvotteluja työllisyyttä tukevasta tuporatkaisusta.

- Keskitetty ratkaisu on edelleen hallituksen työkalupakissa, mutta on järjestöistä kiinni, mitä ne haluavat sopia, Vanhanen vastasi.

Vanhanen vakuutti, että hallitus haluaa jatkaa yhteistyötään työmarkkinajärjestöjen kanssa. Pääministeri korosti, että hallituksen kannalta sopimuksen muotoa tärkeämpi on lopputulos ja siihen pitää keskittyä.

Vanhanen muistutti, että hallitusohjelmaan on otettu monia työmarkkinajärjestöjen ehdotuksia. Näitä hankkeita edistetään tuloratkaisun muodosta riippumatta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.