Mainos

Vanhanen puolustaa Supon oikeutta salaiseen tietoon

Pääministeri kertoo kannattavansa suojelupoliisin hallussa olevien Stasi-aineistojen avaamista tutkimuskäyttöön.

Pääministeri Matti Vanhanen haluaa, että Suojelupoliisin hallussa olevia Stasi-tietoja käytetään historiantutkimukseen.Samalla hän kuitenkin muistuttaa, että Supolla kuuluukin olla salaista tietoa, eikä kaikkea voida avata tutkijoille.

Vanhanen uskoo, että suojelupoliisin uusi johto ottaa homman hanskaansa ja keksii keinon, miten sen hallussa olevaa Stasi-aineistoa voidaan käyttää historiantutkimukseen.

- Ei ole hyvä että kansakunnalla on mustia aukkoja historiassa, mutta kun näin sanon, haluan korostaa sitä, että Supolla on ja sillä pitää olla salaista tietoa. Se on sen tehtävä valtakunnan turvallisuutta taatessaan, Vanhanen korosti MTV3:lle Kuopion Farmari-maatalousmessuilla antamassaan haastattelussa.

Vanhanen ei ota ollenkaan kantaa siihen, pitäisikö Stasin päästää kiistelty Rosenholz-aineisto julkisuuteen. Pääministeri ei myöskään usko Supon arvovallan kärsineen Stasi-aineistoista nousseessa pyörityksessä.

- Ei pidä luoda sellaista käsitystä että suojelupoliisilla olisi jollakin tavalla epäonnistunut tehtävässään tai että sillä olisi jotain erityisiä ongelmia, Vanhanen toteaa.

Vanhanen kertoo myös olevansa pahoillaan siitä, että sairauseläkkeelle jäävän Seppo Nevalan ero on liitetty ylikierroksilla käyvään keskusteluun. Pääministeri väittää kivenkovaan, että uuden johdon nimitys ei ole poliittinen asia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.