Mainos

Vanhanen: Meidän ei tarvitse säikkyä Venäjän puheita

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeri Matti Vanhanen torjui kritiikin huonoista Venäjä-suhteista MTV:n EuroAreenan vaalitentissä.

- Välit ovat hyvät ja niitä tiivistetään edelleen. Jokaisella on oma puhetapansa eikä meidän tarvitse säikähtää sitä, jos naapuri käyttää välillä tiukempaa kieltä. Venäjällä on tiettyjä tavoitteita, joita emme hyväksy ja joita me yritämme muuttaa.

Vanhasen mukaan Suomi tarvitsee sekä kahdenvälisiä että EU-tason suhteita Venäjään.

- Jotkut asiat hoituvat kahdenkeskisesti. Sitten on esimerkiksi puutullikysymyksen kaltaisia asioita, jotka ratkeavat EU:n tasolla.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen syytti hallituspuolueita heikosta suorituksesta Venäjä-suhteiden hoidossa.

- Me sosiaalidemokraatit emme pelkästään puhu, vaan myös teemme. Nyt viimeisimmässä Putin-tapaamisessa teot jäivät puuttumaan. Esimerkiksi presidentti Tarja Halosen ja Putinin tapaamisessa oli paljon läheisempi tunnelma. Minulle on myös kerrottu, että edellinen puutullipäätöksen lykkääminen oli Halosen ansiota, Urpilainen totesi.

Kokoomuksen Jyrki Katainen sanoi olevansa tympiintynyt Venäjä-tapaamisten ruotimiseen.

- Minä olen hämmästynyt tällaisesta uussuomettuneesta tunnelmasta. Ei meidän pidä suurennuslasilla katsoa jokaista vierailua, että kuka hymyili ja montako sekuntia, Katainen tuhahti.

Katainen muistutti, että Putin-tapaamisen yhteydessä suurin kohu nousi yksittäisestä inhimillisestä tragediasta eli Anton-pojan tapauksesta.

- Meidän diplomaatti ei välttämättä noudattanut kaikkia sääntöjä, mutta hänen vaakakupissaan painoi inhimillisyys.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.