Mainos

Vanhanen: Kerron eroni syyt vasta vuosien päästä

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) aikoo kertoa eronsa syyn vasta vuosien päästä. Vanhasen mukaan eroon ei liity "mitään dramaattista".

- Sitten kun kerron sen se on hyvin ymmärrettävä syy. Tämä ei ole sellainen aihe, jota nyt muutamaan vuoteen käsittelen, Vanhanen sanoi pääministerikautensa viimeisessä tiedotustilaisuudessa Brysselin EU-huippukokouksessa.

Vanhanen jättää eronpyyntönsä tasavallan presidentille huomenna aamupäivällä.

Tulevaisuudesta ei kommentteja

Vanhanen ei suostunut juuri valottamaan tulevaisuudensuunnitelmiaan pääministeriyden päättymisen jälkeen. Ensi keväänä luvassa on eduskuntavaalit, joissa Vanhanen on ehdokkaana, mutta siihen saakka kalenterissa on hyvin tilaa.

- Lähden kävellen presidentinlinnan portista ulos. Pysähdyn varmaan kahville jossakin, Vanhanen tokaisi.

Vanhanen sanoi MTV:n uutisille olevansa luopumisesta huolimatta hyvällä mielellä. Samalla hän muisteli ensimmäisiä huippukokouksiaan.

- Vähän kaihossa olen ollut, koska tämä on ollu hirveän miellyttävä työympäristö. Mielenkiintoisia asioita. Voi sanoo, että päättyminen tapahtuu erilaisissa tunnelmissa kun liikkeelle lähtö. En muista, että oliko heti ensimmäinen kokous, jossa blokkasin kymmenen viraston paketin päättämisen, kun meidän elintarvikevirasto-homma oli vähän vaiheessa. Näytti ettei siitä mitään järkevää meille tule, ja sitten estettiin koko päätöksenteko ja saatiin syntymään pakolla asetelma, jossa saatiin suur-kemikaalivirasto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.