Mainos

Vanhanen: Ei vaalitukia takaisin

Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen ei ole vielä miettinyt, palauttaako keskustapuolue saamaansa vaalitukea Nova Groupin konkurssipesään.

Pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokko sanoi tänään, että Nova Group oli pahoissa vaikeuksissa jo vuoden 2006 lopulla. Tästä huolimatta yhtiö jakoi runsaskätisesti vaalitukea vuosina 2007-2008. Kokko käytti esimerkkimä mm. ylisuuria seminaarilippuja. Keskustapuolueen varainhankintayhdistys myi Nova Groupille seminaarilippuja 75 000 eurolla.

- Tukien palauttamista ei ole harkittu puolueessa; prosessi on kesken ja seuraamme sitä, Vanhanen kommentoi.

- Seminaarilipun ostajat päättävät aina, tulevatko mukaan. Pitää muistaa, että keskusta on ollut lahjoitusten saaja eikä ole päättänyt niistä, Vanhanen jatkoi.

Eduskuntavaalien suurrahoittajan Nova Groupin konkurssipesästä saatiin tänään uutta tietoa, kun konkurssipesän hoitaja toimitti pesäluettelon ja velallisselvityksen konkurssiasiamiehen toimistoon. Asiakirjojen mukaan yhtiöllä on varoja vajaat 30 000 euroa ja velkaa liki seitsemän miljoonaa euroa.

Pesänhoitaja, asianajaja Pekka Kokko kertoi MTV:n uutisille, ettei hän ole löytänyt mitään järkevää syytä, miksi yhtiö antoi vaalitukea.

Lehtomäki: Takaisinmaksuun valmistaudutaan

Keskustan varapuheenjohtajan, ympäristöministeri Paula Lehtomäen mukaan kaikkien tahojen on syytä valmistautua Nova Groupin tukien takaisinmaksuun.

- On luonnollisesti selvää, että tukea saaneet tahot, ihan samalla tavalla puolueet kuin kaikki muutkin tahot, valmistautuvat siihen, että mikäli juridinen velvoite tulee, niin sen mukaisesti toimitaan, Lehtomäki totesi eduskunnassa MTV:n uutisille.

Lehtomäki ei kuitenkaan halunnut arvioida, voiko takaisinmaksu tulla eteen keskustan kohdalla.

- Juridinen asiantuntemukseni ei riitä arvioimaan sitä, Lehtomäki totesi.

(MTV3)

Lue myös:

VANHANEN: KESKUSTA EI OLE VIELÄ PUINUT TUKIEN PALAUTTAMISTA

"RAHOJEN PALAUTTAMISEEN VARAUDUTAAN"'

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.