Mainos

Vanhanen ei lupaa rahaa hoitajille

Pääministeri kieltäytyi jyrkästi ottamasta kantaa siihen, onko hoitajien palkkaus oikealla tasolla.

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk) sanoi lauantaina iltapäivällä, ettei hallitus aio puuttua hoitajien palkkakiistaan lisärahalla tai muutenkaan. Hän sanoi olevansa pettynyt Tehyn valtuuston ratkaisuun hylätä kuntatyöntekijöiden palkkaratkaisu.

Vanhanen kehotti vain osapuolia nyt etsimään ratkaisua. Hän korosti, että hallitus ei ole osapuoli neuvotteluissa.

- Tehyn johto on tiennyt täsmälleen, mikä on hallituksen kanta. Meiltä ei ole tulossa mitään uutta väliintuloa sen lisäksi mitä aiemmin on luvattu, Vanhanen sanoi tavatessaan toimittajia Vantaalla.

Hän kieltäytyi ottamasta kantaa siihen, onko hoitajien palkkaus oikealla tasolla.

Pääministeri oli tyytyväinen lähi- ja perushoitajien liiton Superin torstaiseen päätökseen hyväksyä palkkaratkaisu ja huomautti, että sen myötä noin 90 prosenttia kuntien työntekijöistä on sopimuksessa mukana.

- Valtiovalta on pöytään laittanut sen minkä on, ja tästä on hallituksen ja hallituspuolueiden selkeä kanta olemassa.

Muutkin lupasivat liikaa

Vanhanen ei halunnut vierittää syntyneestä tilanteesta vastuuta hallituskumppani kokoomukselle ja sen vaalikampanjalle, vaan totesi, että lupauksia oli tullut monelta muultakin puolueelta.

- Olen koko poliittisen kentän puolesta sanonut sen, että poliittinen järjestelmä meni talvella liian pitkälle sotkeutumaan palkkaratkaisuun. Mutta sen jälkeen on neuvoteltu hallitusohjelma, ja hallitus toimii sen tekstin mukaan.

Hän toisti, että palkkaratkaisut pitäisi pitää työmarkkinajärjestöjen välisinä asioina.

- Vaalien edellä moni muukin puolue hallituksesta ja oppositiosta laittoi ruksin siihen viidensadan euron kohdalle. Mutta hallitusohjelmassa ei mistään summista ole puhuttu.

Vanhanen lisäsi vielä, ettei Tehyn päätös sinänsä vaikuta ratkaisuihin tulevista veronkevennyksistä tai pyrkimyksiin saada vuonna 2009 aikaan keskitetty tuporatkaisu.

- Keskitettyä ratkaisua tarvittaisiin, jotta palkankorotusten yleinen taso olisi hieman maltillisempi ja Suomi pystyisi kilpailukykynsä säilyttämään.

Pääministeri katsoi, että tänä keväänä keskitettyyn ratkaisuun ei olisi ollut mitään edellytyksiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.