Vangin ja vanginvartijan pakomatka päättyi traagisesti Yhdysvalloissa

Murhasta tuomitun Casey Whiten ja hänet pakoon auttaneen vanginvartijan Vicky Whiten 11 päivää kestänyt pakomatka päättyi vanginvartijan kuolemaan.

Epäillyt otettiin kiinni Evansvillessa, Indianassa maanantaina. Casey White, 38, ja Vicky White, 56, olivat yrittäneet ajaa poliisia karkuun, mutta poliisi oli törmännyt ajoneuvollaan heidän Cadillaciinsa, joka oli suistunut tieltä.

Karannut vanki Casey White irrotettiin kolaroineesta autosta, mutta poliisin mukaan Vicky Whitellä oli ampumahaava päässään jo heidän tullessaan paikalle. Poliisin mukaan kiinniottotilanteessa ei ammuttu.

Poliisin mukaan Casey White pyysi heitä useaan kertaan "auttamaan vaimoaan", joka oli ampunut itseään päähän.

Casey ja Vicky White eivät olleet naimisissa tai sukua toisilleen samasta sukunimestä huolimatta. Heillä kuitenkin uskotaan olleen romanttinen suhde.

Vicky White menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa myöhemmin samana iltana.

Pakoa suunniteltiin huolella

Huhtikuun 29. päivä vanginvartija Vicky White kuljetti murhasta tuomitun Casey Whiten ulos Lauderdalen piirikunnan vankilasta Alabamassa. Hän väitti vievänsä vankia mielenterveysarviointiin, mutta myöhemmin se paljastui valheeksi. 

Aluksi Casey Whiten ajateltiin ottaneen Vickyn panttivangikseen, mutta tämän osallisuus paljastui nopeasti.

Vicky White käytti useita henkilöllisyyksiä pakomatkan aikana, ja pako vaikuttaa tarkkaan etukäteen suunnitellulta. Vicky oli ostellut valmiiksi miesten vaatteita ja myynyt talonsa reippaasti alle markkinahintaan. Hän oli suunnitellut jäävänsä eläkkeelle, ja pakopäivän oli tarkoitus olla hänen viimeinen työpäivänsä.

Poliisi pääsi lopulta pariskunnan jäljille, kun Casey White tallentui valvontakameroihin Evansvillessa, Indianassa sunnuntaina. Heidän kuvansa olivat levinneet ympäri Yhdysvaltoja, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun jompikumpi tallentui kameroihin.

Kollegoille Vickyn osallisuus vangin pakoon tuli täytenä yllätyksenä. Hänen työkaverinsa ovat kertoneet yhdysvaltalaismedioille, että hän oli esimerkillinen työntekijä ja häneen luotettiin täysin.

Lue myös:

    Uusimmat