Yhdysvaltalaismies raiskasi ja pahoinpiteli sieppaamaansa naista kellarissaan – todistaja löytyi kuolleena tynnyristä

Sieppaus- ja raiskaustapauksen todistaja löytyi kuolleena tynnyristä Missouri-joesta. Viranomaiset uskovat, että joki saattaa kätkeä sisälleen lisää rikosvyyhdin todistusaineistoa.

Naisen ruumis löydettiin toissa viikolla tynnyristä Missouri-joesta. Poliisi on pyytänyt yleisöä pysymään valppaana muiden epäilyttävien esineiden varalta, sillä se uskoo, että lisää todistusaineistoa voisi löytyä joesta.

Tapahtumat kytkeytyvät viime vuonna sattuneeseen, järkyttävään rikossarjaan, jossa missourilaismies Timohty Haslett Jr. kidnappasi ja telkesi 22-vuotiaan naisen kotiinsa viikkojen ajaksi. Miestä syytetään kidnappauksen lisäksi kellarissa vankina pitämänsä naisen raiskaamisesta ja pahoinpitelystä.

Poliisi ilmoitti tammikuussa etsivänsä tynnyristä myöhemmin löydettyä Jaynie Crosdalea, sillä poliisi uskoi hänellä olevan tietoa koskien rikostutkintaa. Poliisin mukaan nainen oli Haslettin kotona ennen kuin poliisit pidättivät hänet. 

Pakeni naapuriin

Sieppaustapaus tuli ilmi viime syksynä, kun kuukauden ajan asunnossa vankina ollut nainen pääsi pakenemaan miehen kotoa ja pyysi apua tämän naapureilta, kun mies oli viemässä lapsiaan kouluun. Naisen kerrotaan olleen tapahtuman aikaan puettuna muun muassa metalliseen kaulapantaan ja lateksialusvaatteisiin. Hänen suunsa ympärillä oli ilmastointiteippiä. 

Miehen naapurin, Lisa Johnsonin, kerrotaan olleen valmistautumassa töihin lähtöön, kun hän kuuli ovensa takaa vaimean avunpyynnön. Naapurin mukaan nainen pelkäsi Haslettin tappavan heidät molemmat, mikäli hän soittaisi poliisille.

– Ymmärrän, mitä hän tarkoitti sillä, mutta tein silti niin, Johnson kommentoi NBC Newsille.

Haslettia vastaan nostettiin helmikuussa yhdeksän syytettä. Jos hänet todetaan syylliseksi rikoksiin, hän saattaa syyttäjän mukaan saada viisi elinkautista tuomiota. 

Lähteet: NBC News, NBC News

Rikospaikka 31.3.2023: Tällaisia vääriä käsityksiä sarjamurhaajiin liittyy

Tällaisia vääriä käsityksiä sarjamurhaajiin liittyy - tutkija kertoo 6:54

Lue myös:

    Uusimmat