Vartijaa ja murhan tunnustanutta vankia etsitään USA:ssa – "Hänellä ei ole mitään menetettävää"

Alabamassa Yhdysvalloissa etsitään vankilasta paennutta miestä, jota epäillään murhasta, sekä samaan aikaan kadonnutta vanginvartijaa. Vielä ei tiedetä, onko vartija auttanut miestä pakenemaan.  

Vanki Casey White ja vanginvartija Vicki White nähtiin edellisen kerran Lauderdalen sheriffin toimistossa Alabamassa viime perjantaina. Sukunimistään huolimatta kaksikko ei ole sukua toisilleen. Asiasta kertovat useat media, muun muassa BBC

Vanginvartija oli kertonut vievänsä vangin mielentilatutkimuksiin, mutta myöhemmin paljastui, ettei sellaista ollut agendalla. Poliisi uskookin nyt, että vartija auttoi suunnittelemaan paon. Molemmat on nyt etsintäkuulutettu.

Lauderdalen sheriffintoimiston mukaan vanginvartija White oli myynyt kotinsa noin kuukautta aikaisemmin ja puhunut "menemisestä rannalle". Viime perjantain, jolloin vanginvartija ja vanki katosivat, piti olla vartijan viimeinen työpäivä.

Viranomaisten mukaan karannut vanki on oletettavasti aseistettu ja erittäin vaarallinen.

– Hänellä ei ole mitään menetettävää, sheriffin toimistosta sanottiin.

Vielä ei ole selvillä, onko vanginvartija White mukana paossa omasta halustaan vai onko hänet jollain tavalla pakotettu mukaan.

38-vuotias vanki-White on syytteessä 58-vuotiaan miehen puukottamisesta syyskuussa 2020. Hän on tunnustanut syyllisyytensä murhaan.

Vartija-White sen sijaan on työskennellyt vanginvartijana 25 vuotta ja on nimetty useita kertoja vuoden työntekijäksi. Häntä luonnehditaan esimerkilliseksi työntekijäksi.

Vanki-Whiten kerrotaan suunnitelleen vankilapakoa aiemminkin, mutta suunnitelma paljastui vankilaviranomaisille ajoissa. Tuolloin suunnitelmaan kuului panttivangin ottaminen.

Lue myös:

    Uusimmat