Mainos

Vandaalit rikkoivat Keravan rakastetun vastineen Hollywood-kyltille – kaupunkilaiset vastaavat tekemällä tilalle entistä ehommat

0:15

Keravalaiset tyrmistyivät suositun katutaideteoksensa, Keinukallion ulkoilualueelle pystytetyn Sherwood-kyltin, tuhoamisesta. 

Kirjaimet revittiin irti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Asiasta on kertonut paikallislehti Keski-Uusimaa.

Keravalaiset ovat kommentoineet kylttien repimistä kiivaasti Facebookin We <3 Kerava-ryhmässä. Sherwood on Keravan vanha lempinimi.

– Keravallahan harrastetaan myös seinänpotkimista, mutta tuskin he ovat olleet asialla, oisko jollain ollut tekemisen puutetta?

– Mikä ihmisiä vaivaa, kun kaikki kiva pitää tuhota.

– Tuo kyltti on jo Keravan tunnus ja mielestäni kaupunki voisi kustantaa uuden.

Luvatta pystytetty, mutta paikkansa lunastanut

Kirjaimet on ulkoilualueelle pystyttänyt paikallinen katutaideryhmä, ilmeisesti ilman kaupungin lupaa, vuonna 2015. Suuren suosionsa vuoksi kirjainten on kuitenkin annettu jäädä, ja kaupungin työntekijät ovat jopa nostelleet niitä takaisin paikoilleen niiden kaaduttua.

Kirjaimia ei ollut tuhottu täysin, mutta niiden tukirakenteita oli ilmeisesti kohdeltu kaltoin. Nyt kirjaimet on nostettu jälleen pystyyn. 

Siitä, kuka on viime viikonloppuna tapahtuneen tuhoamisen takana, ei ole tietoa.

Talkoovoimin uudet kirjaimet

Vaikka kirjaimia ei ole tuhottu täysin, ovat kaupunkilaiset pättäneet uusia ne kokonaan huonokuntoisen maalipinnan vuoksi.

Nyt suuri joukko kaupunkilaisia on osallistumassa uusien kirjainten tekemiseen. Kaupunki lupaa sponsoroida talkoita.

– Kiva, että kaupunkilaisilta löytyy tällaista yhteishenkeä. Keravan kaupunki osallistuu talkoisiin maksamalla vanerit, elinvoimajohtaja Mira Keitaanranta kertoo MTV Uutisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.