Lähiökatu täyttyi suurista kivenmurikoista San Franciscossa, mistä on kyse? Asukas tuohtuneena: "Emme saa nukutuksi"

Lähiökatu täyttyi suurista kivenmurikoista San Franciscossa, mistä on kyse? 1:36

Lähiön asukkaat ryhtyivät erikoisiin toimiin saadakseen katualueesta rauhallisemman.

Clinton Park -nimisen kadun varrelle Kalifornian San Franciscoon on aseteltu 25 suurta kiveä. Järkälemäiset kivet eivät suinkaan ole koristeina, vaan estääkseen kodittomien majoittumisen alueella.

– Ihmiset tulevat tälle kadulle ja pystyttävät telttansa. Kodittomat myyvät myös huumeita tällä alueella. Teltat saattavat olla pystyssä useamman päivän kerrallaan, eräs paikallisasukas kertoo.

Valituksia sataa kaupungille

Naapuruston mukaan kaupungille lähetettiin yli 300 valitusta kodittomista ja levottomuuksista ennen kuin toimiin ryhdyttiin. Vaikka asukkaiden mukaan kivet ovat tehonneet, ei se kuitenkaan ole soveliain ratkaisu.

– Emme saa nukutuksi heidän takiaan! Turhauttaa, sillä emme tiedä, mitä tulisi tehdä, kadun asukas Marius kertoo tuohtuneena.

Kodittomat ymmärtävät ongelman

Eric Mills on asunut kadulla 4 vuotta eli koko ajan sen jälkeen, kun hänen vaimonsa kuoli. Hän tunnistaa katujen levottomuuden ongelmaksi, mutta hänen mielestään kadulle asetetut kiviesteet eivät ole paras ratkaisu ongelmaan.

– Se vain siirtää kodittomat muulle alueelle, jolloin ongelma siirtyy jonkun muun niskaan. Se taitaa tosin olla nykypäivän periaate, että mikäli ongelma ei koske minua, niin se ei ole edes ongelma.

Viranomaiset ovat pattitilanteessa

Kaupungin viranomaiset ovat asian suhteen hankalassa tilanteessa. Katuhuumekaupasta halutaan eroon, mutta kivenlohkareet asetettiin kadulle ilman kaupungin virallista hyväksyntää.

Rakennusviraston johtaja Rachel Gordonin mukaan kivien jättäminen paikoilleen voi kuitenkin olla mahdollista.

– Julkisen turvallisuuden vuoksi kivet saatettaisiin jopa hyväksyä jätettäviksi kadulle. Asia vaatii kuitenkin hyväksymisprosessin läpikäynnin.

Lue myös:

    Uusimmat