Järjetöntä ilkivaltaa urheilukentällä – tekoväline akseleitaan myöten liejussa

Eilispäivä valkeni Oriveden Hirsilässä ikävissä tunnelmissa.

Hirsilän asukkaita kohtasi tiistaiaamuna surullinen näky. Pallokenttä, jonka toimintaa pyörittää lähes satavuotias kyläseura, on aamuyön tunteina tärvelty.

MTV Autojen tavoittama Juha Vuori on kentällä ottelunsa pelaavan Hirsilän Pyrkivän joukkueenjohtaja. Kausi olisi tarkoitus aloittaa toukokuun 20. päivä, mutta jo heti vapun jälkeen kenttää olisivat käyttäneet juniorijoukkueet. 

Nyt kauden aloitus saattaa olla vaakalaudalla.

– Tänä aamuna, siinä viiden jälkeen, oli naapuri havahtunut kahvinkeittopuuhissaan siihen, että mitäs valoja tuolta näkyy. 

Vahingontekoon käytettyä työkalua ei tarvitse arvailla, sillä vanha avolava-auto oli vielä aamullakin akseleitaan myöten jumissa märässä liejussa. Tekijät olivat poistuneet paikalta jalkaisin.

– Tiedämme, kenen auto se on, mutta emmehän me tiedä, kuka sitä on ajanut. 

Kolme henkilöä otettu kiinni

Vuori kertoo, että myös poliisi kävi aamulla toteamassa tilanteen. 

– Vahingot ovat työllä paikattavia. En osaa arvioida, kuinka merkittävä vahinko on rahallisesti, mutta muutenhan tämä aiheuttaa harmia ihan riittävästi, hän huokaa.

Vuori ei usko, että tekijöiden tarkoituksena olisi ollut kentän tuhoaminen. Hän pitää sitä todennäköisimmin vain seurauksena ajattelemattomasta hauskanpidosta.

– Märälle ja liukkaalle nurmelle on kiva tulla pyörittelemään, Vuori toteaa.

Hänen mukaansa kolme henkilöä on otettu kiinni tapauksen johdosta. Myös seuran eläkeläisosasto on talkoovoimin ehtinyt jo tekemään ihmeitä kentälle.

– Toki nuo syvimmät roopit vaativat vielä paljon duunia.

--

Apukuljettajan liikenneraivo puhuttaa.

Liikenneraivoa ja sylkeä Koivukylässä 1:29

Lue myös:

    Uusimmat