Mainos

Kaupungin toimettomuuteen suivaantunut eläkeläis-Markku nousi idoliksi – "Vaimo luki tempauksesta lehdestä"

6:50

Porin positiivisimman henkilön palkinto meni yllättävälle taholle – porilaisten keskuudessa Pensselisetänä tunnettu mies pokkasi palkinnon MTV-lavalla maanantaina iltapäivällä.

Markku Tanttinen, paperiteknikkona uransa tehnyt nykyinen eläkeläinen, palkittiin lähes 1600 ääntä keränneessä kisassa vuoden 2016 positiivisimpana porilaisena. Porilaiset tuntevat Tanttisen kuitenkin paremmin nimellä pensselisetä tämän erikoisen tempauksen takia.

Muun muassa kaupungin raatihuoneen sinkkipatsaiden sekä Etelärannan kaiteiden huonosta kunnossa suivaantuneena Tanttinen päätti tarttua itse toimeen. Hän otti pensselin käteen ja maalasi säiden armoilla olleen kaiteen uudelleen. 

– Kaupungilla ei ollut rahaa kaiteita maalata, joten päätin tehdä sen itse. Paikalle ilmestynyttä toimittajaa kielsin tekemästä aiheesta juttua, sillä vaimo ei tiennyt asiasta vielä siinä kohtaa mitään.

Lehtijuttu tuli kuitenkin ja asia selvisi vaimolle. Sinkkipatsaat Markku kunnosti yhdessä tiimin kanssa. Pensseliä ja maalia on kulutettu myös graffitien piiloon maalaamisessa. Ja vaimo on antanut projekteille hyväksyntänsä.

– Porilaisuuteen kuuluu toisten ihmisten auttaminen, eli ei se ole pelkkää itsekkyyttä.

Vaikka Pensselisetä itse on kovin vaatimaton töistään puhuttaessa, on hän noussut kaupunkilaisten idoliksi. Jopa siinä määrin, että Pensselisedälle painatettiin omia kangaskasseja Rage Against The Machine -rockyhtyeen levynkansikuvaa mukaillen.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Aiemmin Tanttinen on palkittu Porin vuoden kaupunkiteko -palkinnolla.

Osittainen lähde: Satakunnan viikko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.