Mainos

Vamma muutti lupaavan maajoukkuejalkapalloilijan käytöstä – raiskasi ja surmasi ex-tyttöystävänsä: Teon jälkeen mies uhkasi äidilleen tappaa itsensä

0:20

Tasan vuosi sitten Raaseporissa tapahtui henkirikos, jossa kuoli 20-vuotias nuori nainen. Naisen entistä poikaystävää, 20-vuotiasta miestä epäiltiin poliisitutkinnassa murhasta ja törkeästä raiskauksesta. Tapaus ei koskaan edennyt syyttäjälle, koska epäilty surmasi itsensä henkirikoksen jälkeen.

Tapahtumat alkoivat selvitä vuosi sitten, tiistai-iltana 20. kesäkuuta, kun poliisipartio sai hätäkeskuksesta ilmoituksen kello 20.43 mahdollisesta itsemurhauhasta.

20-vuotias mies, joka MTV Uutisten tietojen mukaan oli maajoukkuetason juniorijalkapalloilija, laittoi illalla kello 19.37 Whatsappin kautta viestin äidilleen, jossa hän uhkasi tehdä itsemurhan.

Poliisipartio lähti heti ajamaan Hangosta kohti Raaseporia ja etsimään nuorta miestä.

Puhelin paikannettiin hätäkeskuksesta

Toinen poliiseista otti yhteyttä nuoren miehen isään saadakseen lisätietoa tämän taustasta ja uhkauksen syystä. Isä kertoi poliisille poikansa kertoneen aiemmin samana iltana, että hän aikoi mennä ex-tyttöystävänsä luo.

Isän mukaan mies oli ottanut kotoa mukaansa kaksi asettaan, jotka eivät olleet enää paikoillaan asekaapissa.

Vanhemmat olivat käyneet poikansa ex-tyttöystävän asunnolla, mutta kukaan ei tullut avaamaan ovea.

Hätäkeskus paikansi nuoren miehen puhelimen ja se paikantui Gammelbodan alueelle Tammisaaressa. Miehen ex-tyttöystävän asunto sijaitsi muutaman kilometrin päässä tältä alueelta.

Poliisipartio yritti etsiä miestä alueelta, mutta häntä ei löytynyt.

Asunnosta löytyi eloton nainen

Kello 21.13 poliisipartio sai päivystävältä komisariolta luvan tutkia miehen ex-tyttöystävän asunnon.

Kaksi poliisipartiota meni asuntoon iltakymmeneltä. Poliisit näkivät ovelta, että sängyssä makasi ihminen, mutta häneen ei saanut kontaktia. Paikalle kutsuttiin kolmas partio, ja poliisit menivät sisään. Sängystä löytyi eloton nainen.

Paikalle hälytettiin ambulanssi kello 22.16, mutta naisen pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Ensihoitohenkilökunta totesi hänet kuolleeksi. Nainen oli juniorijalkapalloilijan 20-vuotias entinen tyttöystävä.

Asunnossa aloitettiin heti tekninen tutkinta. Paikalle tuli lisää poliiseja Espoosta ja Lohjalta ja nuoren miehen olinpaikkaa ryhdyttiin selvittämään suuremmin etsijävoimin. Myös Rajavartiolaitoksen helikopteri osallistui etsintään.

Yön aikana miestä ei löydetty.

Poliisi pyysi miehestä havaintoja

Keskiviikkoaamuna 21. kesäkuuta 2017 Länsi-Uudenmaan poliisi antoi julkisuuteen tiedotteen, jonka mukaan se etsi miestä epäiltynä Raaseporin Tammisaaressa edellisenä päivänä tapahtuneesta henkirikoksesta. Poliisi julkaisi myös miehen kuvan, koska hänestä kaivattiin havaintoja.

Myöhemmin samana päivänä poliisi tiedotti löytäneensä miehen ruumiin. Poliisi löysi ensiksi auton, jolla epäilty oli liikkunut. Auton lähistöltä löytyi nuori mies kuolleena. Hän oli surmannut itsensä.

Ei hyväksynyt suhteen päättymistä

Epäillyn kuoleman vuoksi juttu ei koskaan edennyt oikeuteen, mutta poliisi tutki tapauksen ja esitutkinta valmistui viime viikolla. Poliisi epäili miestä murhan lisäksi naisen törkeästä raiskauksesta.

Esitutkinnassa löytyi kuitenkin näyttöä siitä, että epäilty 20-vuotias mies oli aiemmin uhannut entistä tyttöystäväänsä vakavilla seurauksilla, jos heidän suhteensa päättyy.

Pariskunnan suhde oli päättynyt jo kuukausia ennen surmatekoa, ja tapetulla naisella oli jo uusi suhde.

– Tätä asiaa rikoksesta epäilty ei todennäköisesti ole hyväksynyt, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Olivat hyvin rakastuneita

20-vuotiaat nainen ja mies tapasivat toisensa lukion ensimmäisellä luokalla syksyllä 2013. He tutustuivat toisiinsa tytön lapsuudenkaverin kautta, kun tyttö tuli Pohjanmaalta vierailemaan ystävänsä luona Tammisaaressa.

Tyttö ja poika ihastuivat heti toisiinsa. He pitivät yhteyttä puhelimitse ja tapasivat joitakin kertoja ensimmäisen vuoden aikana. Nuori nainen kirjoitti sosiaalisessa mediassa tavanneensa "prinssin".

Toisena lukiovuonna, lokakuussa 2014 tyttö muutti pojan luo asumaan Tammisaareen ja jatkoi lukiota siellä.

Kaikki sujui alussa hyvin ja läheisten mukaan nuoret olivat onnellisia ja rakastuneita yhdessä.

Molemmat olivat kuitenkin vahvatahtoisia ja omapäisiä, joten heille tuli myös riitoja usein. Jossain vaiheessa suhteeseen tuli myös uskottomuutta.

Nuori mies loukkaantui

Jalkapalloa pelannut nuori mies sai polvivamman, ja sen myötä myös hänen käytöksensä muuttui.

Nuori mies oli tottunut saamaan aiemmin paljon huomiota urheilun kautta ja hän oli suosittu, mutta vamman jälkeen huomio väheni, kun hän ei pystynyt enää urheilemaan.

Tyttöystävä kertoi ystävilleen, että poika oli hukassa eikä hän tiennyt mitä tekisi. Poika alkoi myös käyttämään toisinaan kannabista.

Samaan aikaan myös nuorten parisuhde huononi. Pojasta tuli kylmä ja välinpitämätön.

Ylioppilasjuhlien aikaan keväällä 2016 nuorten suhde päättyi. Poika olisi halunnut jatkaa vapaassa suhteessa ja tapailla myös muita tyttöjä, mutta tytölle se ei sopinut. Suhde päättyi siihen.

Tyttö aloitti uuden suhteen

Poika ei halunnut tytön asuvan enää Tammisaaressa suhteen päättymisen jälkeen. He tappelivat paljon asiasta ennen kuin tyttö muutti takaisin Pohjanmaalle.

Nuoret pysyivät kuitenkin ystävinä ja jatkoivat yhteydenpitoa erosta huolimatta. Tyttö haaveili myös yhteenpalusta.

Vapun 2017 jälkeen nuori nainen ilmoitti kuitenkin sosiaalisessa mediassa, että hänellä oli uusi poikaystävä.

Muutamaa päivää myöhemmin tyttö kirjoitti entiselle poikaystävälleen, että hän toivoi heidän välien säilyvän entisellään ja sellaisina kuin ne olivat ennen kuin poika sai tietää hänen uudesta suhteestaan.

Tyttö kertoi välittävänsä edelleen pojasta enemmän kuin kenestäkään muusta. Poika vastasi, ettei mikään ollut enää kuin ennen eikä hän tiennyt miten selviäisi.

Poika ei hyväksynyt tytön uutta suhdetta, koska tuttujen mukaan hän rakasti edelleen tyttöä eikä halunnut tämän seurustelevan kenenkään muun kanssa.

Eivät päässeet irti toisistaan

Toukokuun 23. päivä 2017 nuori nainen muutti Vaasasta takaisin Tammisaareen.

Nuori mies ei pitänyt siitä eikä ymmärtänyt, miksi hänen entisen tyttöystävänsä piti muuttaa takaisin. Mies uskoi, että nainen härnäsi häntä tahallaan uuden poikaystävänsä kanssa.

Nuoret jatkoivat kuitenkin yhteydenpitoa. Esitutkinnassa kuultujen todistajien mukaan heillä oli vaikeuksia päästää irti toisistaan.

Nainen kertoi kaverilleen, että hän rakasti edelleen miestä, mutta he eivät vain voineet olla yhdessä.

Nuoret tapasivat toisiaan aivan loppuun asti ennen henkirikosta. Viimeisinä viikkoina nuori mies tuli naisen luo, kun tämän poikaystävä oli muualla.

Mies itki ja kertoi, ettei voinut elää ilman naista. Hän uhkasi tappaa itsensä, jos he eivät voi olla yhdessä.

Nuori nainen oli kuitenkin päättänyt panostaa suhteeseen uuden poikaystävänsä kanssa ja hän suunnitteli jo yhteenmuuttoa tämän kanssa.

Nainen odotti lomamatkaa

Joitakin päiviä ennen henkirikosta naisella ja miehellä oli riitoja. Mies hoiti välillä naisen koiraa ja koiran vaihtotilanteissa heille tuli sanaharkkaa.

Henkirikosta edeltävänä viikonloppuna heillä oli vielä viimeinen riita, koska nainen oli lähdössä uuden poikaystävänsä kanssa Italiaan lomalle.

Tekopäivänä nainen heräsi hyväntuulisena ja oli yhteydessä poikaystäväänsä, joka oli Helsingissä. Nainen odotti innoissaan heidän yhteistä matkaa.

Nainen meni normaalisti töihin ja illalla oli tarkoitus, että ex-poikaystävä tulee hakemaan hänen luotaan koiran hoitoonsa.

Töissä nainen kertoi työkaverilleen olevansa erityisen iloinen matkasta. Nainen oli päättänyt panostaa 110-prosenttisesti suhteeseensa, vaikka rakastikin vielä ex-poikaystäväänsä.

Mies lähti kotoa repun kanssa

Murhasta epäilty nuori mies oli vielä surmapäivänä alkuillasta kotona ja kaikki vaikutti olevan normaalisti. Miehen isä ja sisko olivat myös kotona. Mies katsoi elokuvan isänsä kanssa ja touhusi siskonsa kanssa.

Kun elokuva loppui, nuori mies meni huoneeseensa ja ilmoitti puoli seitsemän aikaan lähtevänsä moikkaamaan ex-tyttöystäväänsä. Lähtiessään hänellä oli reppu selässään.

Nuori nainen odotti kotonaan ex-poikaystäväänsä. Naisen oli tarkoitus lähteä vielä samana iltana Helsinkiin poikaystävänsä luo.

Puhelintaan nainen käytti viimeisen kerran kello 18.45. Ystävä lähetti naiselle viestin vielä kello 18.49, mutta tuota viestiä nainen ei enää lukenut.

Nuoren miehen puhelin paikantui puolestaan hänen omaan kotiinsa vielä puoli seitsemältä. Tuntia myöhemmin puhelin oli jo Gammelbodan alueella. Tällä välillä hän kävi ex-tyttöystävänsä luona ja surmasi tämän.

Kello 19.34 mies käytti viimeisen kerran puhelintaan, kun hän kirjoitti äidilleen viestin, jossa hän uhkasi itsemurhalla. Puhelin ei tämän jälkeen enää liikkunut mihinkään ja seuraavana yönä se sulkeutui.

Ystävillä huoli naisesta

Kello 20.21 miehen äiti ilmoitti hätäkeskukseen, että hänen poikansa oli uhannut tappaa itsensä eikä häneen saanut yhteyttä. Kotoa lähtiessään mies oli ottanut mukaansa kaksi asetta, joihin hänellä oli luvat.

Ystävät ja poikaystävä huolestuivat myös nuoresta naisesta, josta ei kuulunut enää mitään. Naisen ystävä kävi tämän asunnon ulkopuolella puoli kahdeksan jälkeen koputtelemassa, mutta ovea ei avattu. Sisältä kuului vain koiran haukkumista.

Naisen auto oli pihassa ja asunnon verhot vedetty alas.

Kello 21.20 ystävä meni uudestaan naisen asunnolle. Poliisit tulivat samaan aikaan kerrostalon pihaan. Pian tämän jälkeen nuori nainen löytyi kuolleena kotoaan.

Tekovälineet löytyivät repusta

Poliisi löysi nuoren miehen seuraavana päivänä, 21. kesäkuuta kello 12.24 Svartbäckin alueelta Raaseporista läheltä metsästysmökkiä. Mökistä löytyi toinen miehen aseista ja reppu, jonka sisällä oli lompakko, metsästysveitsi ja teippirulla.

Teippiä mies oli käyttänyt naisen sitomiseen. Poliisin mukaan mies sitoi entisen tyttöystävänsä kiinni asunnossa ja tappoi hänet metsästysveitsellä.

Poliisi totesi esitutkinnassa, että nuori mies oli mustasukkainen entisestä tyttöystävästään, mutta nainen ei silti pelännyt miestä.

Mies oli kontrolloiva ja suojeleva naista kohtaan, ja välillä hän oli tarttunut naisesta myös fyysisesti kiinni. Tällaista kohtelua hän pyysi kuitenkin aina anteeksi.

Esitutkinnassa kuultujen parin tuttujen mukaan nainen ja mies provosoivat toisiaan ja tekivät toisensa tahallaan mustasukkaisiksi. Nainen onnistui tässä paremmin ja miehen oli vaikea sietää sitä, koska hänen kerrottiin olleen huono häviäjä.

Mies oli sanonut, ettei hän kestä nähdä naista toisen miehen kanssa.

Mies uhkaili naista ennen tekoa

Loppuaikoina miehen mustasukkaisuus muuttui entistä pahemmaksi ja hän halusi tietää missä nainen liikkui ja kenen seurassa. Hän soitteli naiselle myös tarkastuspuheluja, kerran jopa tämän isälle keskellä yötä.

Kaverit olivat nähneet parin riitelevän useasti ja tällöin molemmat huusivat ja kiroilivat toisilleen. Mies myös uhkaili väkivallalla näissä tilanteissa.

Poliisi epäilee, että mies päätti surmata naisen jo ennen tämän asunnolle menoa. Poliisin mukaan teko oli suunniteltu ja henkirikos tehtiin erityisen raa’alla ja julmalla tavalla.

Miehen epäillään raiskanneen naisen ennen kuin hän murhasi tämän.

Poliisi päätteli, että teon motiivi vaikutti olleen miehen mustasukkaisuus ja kontrollinhalu naisesta. Kuolinhetkellä mies oli itse kannabiksen vaikutuksen alainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.