Mainos

Raaseporin murhan uhri ja tekijä seurustelivat vuosia – nuori nainen kertoi "tavanneensa prinssin"

Raaseporin Tammisaaressa tiistaina tapahtuneen murhan uhri oli 20-vuotias nuori ja kaunis nainen, joka oli seurustellut aiemmin murhasta epäillyn parikymppisen miehen kanssa.

Nainen oli alkanut seurustella poikaystävänsä kanssa syksyllä 2013. Nainen kirjoitti tuolloin sosiaalisessa mediassa "tavanneensa prinssin". Suhde päättyi noin vuosi sitten.

Viime syksynä nuori nainen kirjoitti blogiinsa muuttaneensa pois Tammisaaresta asunnosta, jossa hän asui poikaystävänsä kanssa. Nainen muutti takaisin Pohjanmaalle, mistä hän oli kotoisin.

Syyksi eroon nainen kertoi blogissaan sen, että he halusivat poikaystävänsä kanssa eri asioita elämältä.

Tyttö asui vielä aiemmin viime vuoden keväällä "rakkaan poikaystävänsä" ja koiransa kanssa Tammisaaren keskustassa. Tuolloin hän kävi lukiota ja työskenteli osa-aikaisesti.

Perhe oli tärkeä

Blogissaan nuori nainen kertoi rakastavansa muotia, vaatteita, ruokaa ja kahviloita. Ystävät olivat hänelle tärkeitä ja hän vietti heidän kanssaan paljon aikaa.

Nuori nainen tykkäsi juhlimisesta ja hän nautti elämästään. Hänen tarkoituksensa oli lähteä Vaasaan opiskelemaan, mutta opiskelupaikka jäi vielä viime syksynä saamatta. Tuolloin hän ei tiennyt tarkalleen, mitä tekisi elämällään.

Perhe oli naiselle todella tärkeä, ja sosiaalisessa mediassa hän on jakanut kuvia myös perheenjäsenistään. Hän kertoi muun muassa olevansa aina "isän tyttö" ja hän tatuoi selkäänsäkin tuon tekstin.

Nainen kertoi haluavansa opiskella ja hän toivoi löytävänsä hienon asunnon opiskeluajaksi. Hän haaveili myös matkustelusta ja sellaisen työn löytämisestä, jossa hän todella viihtyisi.

Tämän vuoden huhtikuussa nainen kirjoitti blogiinsa aikovansa muuttaa Vaasasta takaisin Tammisaareen, koska hän oli saanut kaupungista töitä kesäksi. Toukokuussa nainen vietti vielä yhteistä lomaa ulkomailla äitinsä kanssa.

Henkirikos tuli yllätyksenä

Poliisin mukaan nuori nainen ei ollut kotoisin Tammisaaresta, mutta hän oli muuttanut hiljattain paikkakunnalle. Murha tapahtui naisen kerrostaloasunnossa Tammisaaren keskustassa.

Henkirikos paljastui poliisille, kun partio meni tiistai-iltana naisen luo etsimään tämän entistä poikaystävää.

Uhri oli kuollut poliisin mukaan ulkoisen väkivallan seurauksena. Teossa käytettiin teräasetta.

– Etsimme tätä murhasta epäiltyä miestä ja päätimme tarkistaa naisen asunnon omien tietojemme perusteella. Tässä vaiheessa poliisi ei vielä epäillyt henkirikosta. Rikos todettiin siinä vaiheessa, kun poliisipartio meni sisään asuntoon, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi aiemmin torstaina MTV Uutisille.

Poliisi ei kerro, mistä syystä miestä alun perin etsittiin.

Epäilty rikos tapahtui tiistaina noin iltakymmeneltä. Tekijäksi epäilty mies poistui poliisin mukaan asunnosta myöhemmin illalla, kuitenkin ennen poliisin tuloa.

Raaka teko

Poliisi tutkii tekoa murhana, sillä epäillyssä tapauksessa täyttyy murhan tunnusmerkistö eli teon suunnitelmallisuus ja erityinen raakuus.

Poliisi löysi keskiviikkona päivällä murhasta epäillyn miehen henkilöauton Raaseporin maaseudulta Svartbäckistä, muutaman kilometrin päästä Tammisaaresta. Tieto auton sijainnista tuli ulkopuoliselta henkilöltä.

Poliisi löysi hieman myöhemmin auton läheisyydesta maastosta kuolleen henkilön. Poliisin mukaan on erittäin todennäköistä, että kuollut on murhasta epäilty nuori mies. Henkilöllisyys varmistuu oikeuslääketieteellisen tutkimuksen yhteydessä.

– Miehen kuolemaan ei liity ulkopuolisia. Siihen en pysty ottamaan kantaa, miten hän on kuollut, Sjöholm sanoo.

Poliisin mukaan nuoret olivat olleet tekemisissä eron jälkeenkin. Nainen kirjoitti myös blogissaan tavanneensa vielä entistä poikaystäväänsä.

Poliisi selvittää nyt, liittyykö teon motiivi nuorten päättyneeseen seurustelusuhteeseen ja mahdollisesti mustasukkaisuuteen.

Nuoren naisen blogista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja