Mainos

Juniorijalkapalloilija surmasi ex-tyttöystävänsä ja itsensä – "Hän ei pystynyt jatkamaan elämäänsä sen jälkeen, kun hän surmasi naisen"

0:20

Moni 20-vuotiaan raaseporilaismiehen tuntenut järkyttyi syvästi vuosi sitten, kun he saivat kuulla miehen surmanneen ex-tyttöystävänsä ja sen jälkeen itsensä.

Urheilijanuorukainen surmasi entisen tyttöystävänsä metsästysveitsellä naisen kotona ja sen jälkeen hän surmasi itsensä. Miestä epäiltiin poliisitutkinnassa murhasta ja törkeästä raiskauksesta, koska poliisin mukaan mies raiskasi naisen ennen henkirikosta.

Tapaus ei koskaan edennyt syyttäjälle, koska epäilty surmasi itsensä henkirikoksen jälkeen. Jutun esitutkinta valmistui viime viikolla.

Henkirikos tapahtui Tammisaaressa vuosi sitten, tiistai-iltana 20. kesäkuuta. Poliisipartio sai ensin hätäkeskuksesta ilmoituksen kello 20.43, jonka mukaan nuori mies oli uhannut äidilleen lähettämässä viestissä tappaa itsensä.

Poliisit etsivät miestä, mutta häntä ei löydetty. Sen sijaan iltakymmeneltä poliisit löysivät miehen ex-tyttöystävän kuolleena hänen omasta kodistaan ja poliisi alkoi heti epäillä miestä murhasta. Jäljet viittasivat siihen, että nuori nainen oli kuollut henkirikoksen uhrina.

Epäilty mies löytyi seuraavana päivänä kuolleena metsästysmajan läheltä Svartbäckistä, muutaman kilometrin päästä Tammisaaresta.

Mies kontrolloi naista

Esitutkinnassa nuorten läheiset kertoivat, että naisella ja miehellä oli aluksi erittäin hyvä ja onnellinen parisuhde. He tapasivat toisensa lukion ensimmäisellä luokalla vuonna 2013, kun kumpikin oli 16-vuotias. Suhde päättyi vuonna 2016.

Nuoripari ehti asua yhdessä noin vuoden ennen eroa.

Eron jälkeen nainen halusi palata yhteen, mutta mies oli eri mieltä. Myöhemmin asetelma kääntyi toisinpäin ja nuori mies olisi halunnut naisen takaisin. Hän sanoi, ettei halua elää ilman naista, eikä voinut hyväksyä sitä, että nainen alkoi toukokuussa 2017 seurustella toisen miehen kanssa.

Mies myös kontrolloi naista ja hänen käytöksensä muuttui sen jälkeen, kun hän sai vamman urheilussa ja joutui lopettamaan jalkapallon, joka oli hänen intohimonsa.

Läheinen isänsä kanssa

Nuori nainen oli erityisen läheinen isänsä kanssa ja hän puhui isälleenkin seurustelusuhteestaan. Nainen oli ottanut itselleen tatuoinnin, jossa luki ”Isän tyttö”.

– Alussa sain kuvan, että poika oli tosi hyvä tyyppi ja näki, että he tykkäsivät toisistaan, naisen isä kertoi esitutkinnassa.

Isä huomasi ensimmäiset varoitusmerkit, kun nuoret olivat seurustelleet pari vuotta. Tytär oli käymässä isänsä luona Vaasassa, kun mies soitti isälle keskellä yötä ja kysyi missä tyttö oli. Isän mielestä tämä oli erikoista. Isä lupasi jättää tyttärelleen viestin, että tämä soittaisi pojalle, kun tulisi kotiin illanvietosta kavereidensa kanssa.

Tyttö laihtui ylioppilasvuonnaan merkittävästi ja isä huolestui, oliko joku hätänä. Tyttö selitti laihtumistaan kiireellä töissä ja ylioppilaskirjoitusten takia, mutta isälle jäi tunne, ettei tytär kertonut koko totuutta.

Pari kolme viikkoa tämän jälkeen tytär soitti isälleen ja kertoi, että he olivat eronneet, poika oli jättänyt hänet. Tyttö kertoi haluavansa muuttaa takaisin kotiin isänsä luo Vaasaan ja se sopi isälle. Nainen muutti Tammisaaresta Pohjanmaalle heinäkuun lopussa 2016.

Isä kysyi tekisikö poika jotain

Naisen isä huomasi, että nuori mies soitteli edelleen eron jälkeen hänen tyttärelleen. Mies tarkisti missä nuori nainen on ja suuttui, jos tämä ei vastannut puheluihin. Kerran mies tuli ilmoittamatta yllätyskäynnille Vaasaan.

Tytär kertoi isälleen, että pojan luonne oli muuttunut urheilun loputtua ja tämä oli ruvennut käyttämään marihuanaa.

Viimeisen kerran nainen kävi Vaasassa isänsä luona vajaa viikko ennen kuolemaansa, 14. kesäkuuta 2017, joka oli epäillyn syntymäpäivä.

Tytär kertoi isälleen, että poika otti aluksi huonosti sen, että hänellä oli uusi poikaystävä. Isän mukaan tyttö luotti sokeasti poikaan ja siihen, että heidän suhteensa perustui luottamukselle.

Isä jopa kysyi tyttäreltään, että ei kai poika tekisi hänelle jotain. Tyttö sanoi, että poika ei ikinä satuttaisi häntä ja hän luotti poikaan.

Isä puhui tyttärensä kanssa puhelimessa viimeisen kerran 19. kesäkuuta, päivää ennen henkirikosta. Tytär oli töissä, joten puhelu oli lyhyt, ja heidän oli tarkoitus puhua lisää seuraavan päivän iltana.

Isä lähetti tyttärelleen viestin WhatsAppissa 20. kesäkuuta kello 23, mutta tyttö ei enää koskaan vastannut viestiin. Myöhemmin selvisi, että hän oli tuolloin jo kuollut.

Poika vaikutti hyvältä

Tytön äidin mukaan poika vaikutti kaikin puolin hienolta ja hyvältä jalkapalloilijapojalta. Vaikeista asioista tytär jutteli isänsä kanssa, joten äiti ei tiennyt suhteen ongelmista kuten isä.

Uuden suhteensa alkamisen jälkeen toukokuussa 2017 tyttö puhui äidilleen ensimmäistä kertaa tulevaisuudesta ja lasten saamisesta. Aiemmin tytär ei ollut tällaisia puhunut.

Äiti kuvaili tytärtään lämminsydämiseksi ihmiseksi, joka välitti paljon kaikista. Nuori nainen halusi, että kaikilla on asiat hyvin.

Äiti oli viimeisen kerran tyttärensä kanssa yhteydessä 19. kesäkuuta 2017 myöhään illalla, kun tytär kysyi äidiltään voisiko tämä maksaa hänelle matkalaukun Italian matkaa varten. Italiaan hän oli lähdössä 22. kesäkuuta uuden poikaystävänsä ja tämän perheen kanssa.

Pidettiin kilttinä

Esitutkinnasta käy ilmi, että vaikka moni tiesi nuoren miehen olevan temperamenttinen ja välillä kiivas suustaankin, niin kukaan ei olisi ikinä uskonut hänen surmaavan ketään.

– En voinut uskoa sitä todeksi, kun kuulin henkirikoksesta. Juttelin miehen kanssa viimeksi toukokuussa. Hän oli täysin normaali oma itsensä ja vaikutti olevan toiveikas tulevaisuuden suhteen, lukion opettaja kertoi esitutkinnassa.

Naisen paras ystävä oli läheinen ystävä myös miehen kanssa.

– En pelännyt yhtään sitä, että hän tekisi jotain ystävälleni. En ajatellut hänen ikinä kykenevän tekemään mitään sellaista, ystävätär kertoi poliisille.

– Mies on äärimmäisen kiltti ihminen ja oikeasti hän välittää toisista ihmisistä. Vihaisena hän voi sanoa ilkeitä asioita, mutta yleensä hän puolusti ihmisiä, nainen kuvaili.

Sisko oli huolissaan veljestään

Paras ystävä etsi naista tekopäivän iltana viime kesäkuussa, kun nainen ei vastannut hänen viesteihinsä tai puheluihinsa. Ystävä lähti naisen asunnolle ensimmäisen kerran illalla puoli kahdeksan jälkeen. Sisällä asunnossa haukkui koira, mutta kukaan ei aukaissut ovea. Nainen oli jo surmattu tuossa vaiheessa.

Ystävä meni asunnolle uudestaan yhdeksän aikaan, koska naisen uusi poikaystävä soitti, ettei ollut saanut vieläkään yhteyttä naiseen. Kukaan ei avannut ovea.

Ystävä laittoi viestin naisen ex-poikaystävälle, mutta tämäkään ei vastannut. Poika oli ollut WhatsAppissa viimeisen kerran kello 19.37.

Ex-poikaystävän sisko soitti juuri samaan aikaan ystävälle ja kertoi itkien, että hänen veljensä oli lähettänyt itsemurhaviestin eikä kukaan saanut enää häneen yhteyttä.

Pian puhelun jälkeen 20-vuotiaan naisen kotitalon pihaan ajoi poliisiauto.

Poikaystävä tuli etsimään naista

Naisen uusi poikaystävä oli niin huolissaan, että hän lähti kotoaan Helsingistä junalla Tammisaareen, koska ei saanut yhteyttä tyttöystäväänsä. Poikaystävä meni naisen parhaan ystävän kanssa tyttöystävänsä kotitalon pihaan 20. kesäkuuta illalla ennen kymmentä.

Kun poikaystävä ja paras ystävä menivät paikalle, poliisit olivat menossa sisään kerrostaloasuntoon. Ambulanssikin tuli paikalle.

Poikaystävä meni kauemmas pihalla, koska hänen oli niin vaikea olla. Hän aavisti, että kaikki ei ollut hyvin.

Pian poliisi tuli kertomaan ystävälle ja poikaystävälle, että jotakin kauheaa oli tapahtunut, mutta he eivät voineet kertoa mitä.

– Tiesin jo silloin mitä oli tapahtunut, poikaystävä kertoi poliisikuulusteluissa.

Sen jälkeen ystävä ja poikaystävä lähtivät paikalta, koska poliisi pyysi heitä poistumaan.

Paras ystävä ei vielä tässäkään vaiheessa osannut epäillä, että entinen poikaystävä olisi tehnyt jotain naiselle.

– Olin varma, että mies ei ikinä satuttaisi fyysisesti häntä, ystävätär kertoi.

Ystävä ei ollut huolissaan naisesta edes silloin, vaikka hän kuuli miehen siskolta tämän uhanneen tehdä itsemurhan.

– En usko ikinä, että hän olisi suunnitellut tappavansa hänet. Toivon, että se oli jonkinlainen hetkellinen mielenhäiriö, kun hän ei ole hillinnyt itseään, ystävä sanoi poliisitutkinnassa.

Mies oli sisukas ja positiivinen

Parhaan ystävän mukaan nainen oli toivonut pitkään, että heistä voisi tulla uudestaan pari miehen kanssa. Nainen halusi kuitenkin antaa mahdollisuuden uudelle poikaystävälleen.

– Tyttö ei ikinä pelännyt poikaa enkä voi kuvailla poikaa väkivaltaiseksi. Hänellä oli temperamenttia ja kun hän suuttui, hän suuttui tosissaan.

Epäillyn miehen lapsuudenystävän mukaan tämä oli sosiaalinen, positiivinen, temperamenttinen ja päättäväinen.

– Hän oli sisukas ja suhtautui positiivisesti elämään. He olivat rakastuneita toisiinsa tytön kanssa, lapsuudenystävä kertoi.

Nuori mies oli kuitenkin hukassa jalkapalloilun päätyttyä eikä hän tiennyt mitä tekisi tulevaisuudessa tai mitä hän halusi opiskella. Eron jälkeen mies ei hyväksynyt naisen uutta poikaystävää.

– Mies ei ehkä pystynyt hyväksymään sitä, että naisella oli uusi poikasystävä eikä hän jaksanut vihata. Todennäköisesti hän ei pystynyt enää jatkamaan omaakaan elämäänsä sen jälkeen, kun hän oli tappanut naisen, lapsuudenystävä arveli esitutkinnassa.

Vanhemmat eivät pelänneet mitään

Poliisi kuuli esitutkinnassa myös nuoren miehen vanhempia. Heille pojan teko tuli täytenä yllätyksenä.

Äiti tajusi poikansa kuoleman jälkeen tämän olleen viimeisinä aikoinaan todennäköisesti masentunut. Nuori mies vietti paljon aikaa kotona viimeisinä aikoinaan eikä hän ollut enää yhtä iloinen kuin aiemmin. Äiti ei kuitenkaan ymmärtänyt vielä tuolloin, että nuori mies voi huonosti.

Vanhemmilla ei ollut minkäänlaista pelkoa siitä, että poika tekisi jotain ex-tyttöystävälleen.

– Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, miehen äiti kertoi poliisikuulusteluissa.

Pojan isä kuvaili poliisille, että nuoret olivat erittäin onnellisia tavatessaan toisensa.

– He olivat maailman onnellisin pari, kun he tapasivat. Tyttö oli tavannut prinssinsä ja poika prinsessansa. Loppuaikoina kun he asuivat yhdessä, käsitin että heillä oli riitoja ja suhde oli muuttunut kiivaammaksi, isä kertoi.

Nuoren miehen piti aloittaa armeija heinäkuussa 2017 ja isän mukaan hän odotti sitä.

Viimeisenä iltana kotonaan, juuri ennen henkirikosta, poika oli isänsä mukaan hyvällä tuulella ja iloinen. Nuori mies leikki pikkusiskonsa kanssa ja katsoi yhdessä isänsä kanssa elokuvaa.

Nuori mies lähti kotoaan ennen seitsemää ja meni ex-tyttöystävänsä luo. Mukaansa hän otti repussa kaksi asetta ja metsästysveitsen.

– Sen jälkeen, kun hän lähti kotoa, en ollut enää missään kontaktissa hänen kanssaan, isä kertoi.

Kävikö veli jäähyväisreissulla?

Myöskään miehen sisko ei voinut uskoa, että hänen veljensä voisi ikinä tehdä mitään pahaa ex-tyttöystävälleen. Sisko oli läheinen veljensä kanssa.

– En olisi ikinä uskonut, että hän voisi satuttaa tyttöä tai ketään muutakaan. En osannut pelätä edes illalla tai yöllä, kun veljeäni etsittiin. Vielä silloinkin, kun kerrottiin, että häntä epäillään jostain vakavasta väkivallanteosta, en voinut uskoa sitä, sisko sanoi.

Syntymäpäivänään viikkoa ennen henkirikosta, veli tuli tapaamaan siskoaan Turkuun. Jälkikäteen sisko mietti, oliko se jäähyväiskäynti.

–  Jos hän oli suunnitellut itsemurhaa, niin hän saattoi tulla käymään luonani jättämään hyvästit. Hän käyttäytyi kuitenkin ihan normaalisti.

Sisko arveli poliisikuulusteluissa, että joko hänen veljensä teki teon hetken mielijohteesta tai sitten asia oli kehittynyt hänen mielessään pitkän ajan kuluessa.

– Jos hänellä oli ase mukanaan kotoa lähtiessään, niin hän on suunnitellut tekoa. Mutta en usko, että hän suunnitteli sitä pitkään.

Esitutkinnassa kuullut ystävät uskovat, että nuori mies ei vain pystynyt elämään ilman nuorta naista, joten hän päätyi järkyttävään tekoonsa ja surmasi sen jälkeen itsensä.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja