Mainos

Houtskarin autokuolemat: Ammuttu pari oli salasuhteessa – mies lähetti avovaimolleen viimeisen viestin: "Rakastan sinua"

Paraisten Houtskarissa viime joulukuussa tapahtuneesta taposta epäilty mies oli salasuhteessa uhrin kanssa, selviää poliisin esitutkinnasta.

29-vuotias mies ja 54-vuotias nainen löytyivät kuolleina henkilöautosta Houtskarin Saverkeitin saarelta hiekkakuopan läheltä lauantaina 10. joulukuuta puolen päivän jälkeen. Henkirikos oli tapahtunut aamuyöllä.

Tapettuaan naisen mies surmasi itsensä, joten juttu ei koskaan edennyt syyteharkintaan.

Sivullinen teki hälytyksen poliisille löydettyään autosta kaksi ihmistä, joita oli ammuttu päähän. Auto oli vielä käynnissä. Nainen istui kuljettajan paikalla, mies vieressä etupenkillä haulikko jalkojensa välissä.

Poliisit ja lääkäri lähtivät heti saareen Rajavartiolaitoksen helikopterilla. Lääkäri totesi miehen ja naisen kuolleiksi kello 15.20.

Tapahtumapaikalla oli tuolloin jo miehen sukulaisiakin, jotka olivat olleet etsimässä miestä. Poliisit veivät miehen avopuolisolle kuolinviestin.

Haki haulikon kaapista

Poliisin esitutkinnassa selvisi, että 29-vuotiaalla miehellä oli ollut viimeisen kahden vuoden ajan salasuhde 54-vuotiaan naisen kanssa. Mies kävi usein naisen luona ja he ajelivat Houtskarin saarilla miehen autolla. Miehen avopuoliso ei tiennyt suhteesta. 54-vuotias nainen oli puolestaan eronnut aiemmin miehestään.

Esitutkinnassa ei selvinnyt varsinaista syytä sille, miksi mies surmasi naisystävänsä. Pari ei ollut riidoissa eikä eroamassa, vaikka nainen oli joskus aiemmin puhunut erosta lähipiirilleen.

Ennen henkirikosta mies ja nainen olivat viettäneet perjantai-illan ravintolassa Houtskarin keskustassa. Nainen oli siellä töissä, mies asiakkaana. Baarista he lähtivät sulkemisajan jälkeen yhdessä naisen asunnolle.

Yöllä mies kävi autolla hakemassa kotoaan haulikkonsa. Tämän jälkeen mies ja nainen ajoivat Saverkeitin saareen kolmen aikaan yöllä. Saareen on lauttayhteys.

Saarella mies surmasi naisen autossa ampumalla häntä päähän luvallisella haulikollaan. Tekonsa jälkeen mies lähetti puhelimellaan kolme viestiä läheisilleen.

Viestien jälkeen mies surmasi itsensä ampumalla itseään päähän auton etupenkillä. Mies oli tekohetkellä erittäin vahvassa humalassa.

Mies lähti surullisena kotoaan

29-vuotias mies asui yhdessä avopuolisonsa kanssa. Pariskunta oli seurustellut lähes neljä vuotta. Heillä oli kaksi pientä lasta, tekoaikaan kaksivuotias poika ja alle vuoden ikäinen vauva.

Pari oli tavannut aikanaan juhlissa miehen asunnolla.

Avopuolisoaan kohtaan mies ei ollut koskaan väkivaltainen eikä nainen ollut ikinä pelännyt miestään.

Tekoa edeltävänä iltana avoparilla oli riitaa auton käytöstä, koska molemmat tarvitsivat autoa samaan aikaan. Perjantaiaamuna avopuoliso vei miehensä töihin ja iltapäivällä mies haki auton kotoa kaverinsa kyydillä.

Perjantai-iltana kymmenen aikaan mies kävi nopeasti kotona. Hän vaihtoi vaatteet ja lähti ystäväpariskunnan luo ja sieltä baariin. Avopuoliso arveli miehen juoneen alkoholia jo ennen kotona käyntiä, mutta tämä ei ollut vielä humalassa.

– Hän ei kertonut minne hän oli menossa kun hän lähti asunnosta. Hän oli jotenkin surullinen, kun hän lähti kotoa ja hän halasi poikaammekin ennen kuin hän poistui kotoa, avopuoliso kertoi poliisille.

Viimeinen viesti avopuolisolle

Myöhemmin naiselle selvisi, että mies oli mennyt baariin. Illan aikana mies oli ollut hyväntuulinen.

Yöllä nainen kuuli unen läpi, kun mies kävi kotona.

– Hän kävi kotona nopeasti ja kuulin, kun hän sulki vaatehuoneen oven. Tarkastin jostain syystä vaatehuoneen ja huomasin, että tavarat olivat vähän eri tavalla hyllyllä, jolla hän säilytti haulikkoaan. Huomasin myös, että haulikko oli kadonnut.

Nainen ei kuitenkaan huolestunut, koska mies oli aiemminkin hakenut haulikkonsa myöhään illalla ja mennyt ampumaan lintuja. Nainen lähetti miehelle perään viestin ja kyseli missä tämä on. Mies oli tosin aina silloin tällöin yötä poissa kotoa, joten siinäkään ei ollut mitään ihmeellistä.

Yöllä kello 5.20 nainen sai mieheltään viimeisen viestin. Viestissä luki "älskar dig" (rakastan sinua).

Aiemmin itsemurha-aikeita

Avopuoliso ei tiennyt miehensä salasuhteesta, mutta hän tunsi 54-vuotiaan naisen. Avopuoliso tiesi naisen asuvan Houtskarin keskustassa ja olevan töissä baarissa.

– Olen jutellut hänen kanssaan muutaman kerran ja tiedän, että hän ja mieheni ovat paljon tekemisissä keskenään. He ovat tunteneet toisensa jo ennen kuin me olemme tutustuneet mieheni kanssa.

Avopuoliso ei kuitenkaan uskonut, että hänen miehellään oli salasuhde naisen kanssa eikä hän ollut myöskään kuullut sellaisesta keneltäkään.

Avopuolisolleen mies oli kertonut aiemmin, että hän oli vuosia sitten harkinnut itsemurhaa.

– Meidän yhdessäoloaikana hän ei ole itsemurha-aikeista puhunut. Hän oli viime aikoina oma itsensä, mutta ehkä hieman väsyneempi. Hän ei käyttänyt alkoholia sen enempää kuin normaalistikaan, nainen kertoi poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.