Mainos

Valvira: Sarjamurhaajahoitajan ammattinimikelupia pohditaan pian

Valvira kertoo pohtivansa mahdollisimman pian, säilyttääkö potilaidensa murhista tuomittu Aino Nykopp-Koski (ent. Nykopp) luvan käyttää perushoitajan ammattinimikettä. Asia otetaan käsittelyyn jo ennen kuin käräjäoikeuden Nykopp-Koskelle langettama elinkautinen vankeustuomio saa lainvoiman.

Harkinnan tekee terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunta.

Nykopp tuomittiin viiden potilaansa murhasta ja viidestä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen joulukuussa Helsingin käräjäoikeudessa. Hän on kuitenkin ilmaissut tyytymättömyyttään tuomioon ja kertonut valittavansa hovioikeuteen.

Nettirekisteristä löytyvät kaikkien hoitoalalla työskentelevien, ammattitutkinnon suorittaneiden nimet. MTV3 uutisoi alkusyksystä murhista syytetyn hoitajan nimen löytyvän rekisteristä, vaikka häntä syytetään potilaidensa surmista. Uutisen jälkeen Valvira jäi vielä odottavalle kannalle toimiluvan suhteen.

Yle uutisoi eilen, että nimeään vaihtanut Nykopp-Koski löytyy rekisteristä edelleen, vaikka Helsingin käräjäoikeus on tämän tuominnut. Valvira selittää asiaa edelleen sillä, ettei tuomiolla ole lainvoimaa.

Aiemmin asiaan ei ole puututtu, sillä Valviran mukaan vangittuna oleva henkilö ei olisi voinut käyttää ammattinimikettään väärin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.