F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mercedes-pomo nostaa Lewis Hamiltonin estoitta Valtteri Bottaksen yläpuolelle

2:52
Lewis Hamilton nostaa esiin Max Verstappenin uhkan: ilman avauskisan keskeytystä hän olisi paljon lähempänä.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei kainostele suitsuttaessaan F1-tallinsa mestarikuski Lewis Hamiltonia. Puheet ovat kuitenkin samalla epäsuorasti ikäviä Valtteri Bottaksen kannalta.

Hamiltonin perustaso on niin hurja, että hän takoo tasaisesti huipputulosta ja huonot päivät ovat hänellä vähissä. Tämän kauden kuudesta kisasta Hamilton on voittanut neljä, ollut kerran toinen ja kerran neljäs.

– Tällä hetkellä hän ajaa omassa sarjassaan, minun täytyy sanoa se, Wolff kehui.

Wolffin mukaan Hamiltonilla on "kaikki kontrollissaan". Hän ylistää kuusinkertaisen maailmanmestarin kykyä säästellä moottoria, kun paikka on, jotta siitä saisi enemmän irti vaikeampiin kisoihin.

Wolff ottaa samalla kiinni Hamiltonin suoritukseen edellisessä Espanjan GP:ssä.

– Erityisin asia minulle on, että lopussa olimme valmiit laittamaan pehmeät renkaat hänen autoonsa, koska ei ollut montaa kierrosta jäljellä ja se oli looginen valinta, mutta hän sanoi: "Älkää antako minulle pehmeitä, antakaa keskikovat." Voitte nähdä, että Valtterin kisa meni puolestaan siihen.

Hamilton voitti kyseisen kilpailun. Red Bullin Max Verstappen oli toinen, ja Bottas joutui tyytymään kolmossijaan.

– Laitoimme pehmeät Valtterille. Loogisesti ajatellen hän olisi voinut saavuttaa Verstappenin ja mahdollisesti ohittaa, tai ainakin olla taistelussa mukana. Renkaassa ei ollut kuitenkaan pitoa. Lewisilla on huippu vaistonvarainen ymmärrys, Wolff kehui.

"Kehittyy joka kausi"

Hamilton johtaa MM-sarjaa 37 pisteen erolla Verstappeniin ja 43 pinnan erolla Bottakseen. Brittitähti on suuri suosikki ottamaan jälleen yhden maailmanmestaruuden vyölleen, joka olisi hänelle jo uran seitsemäs.

– Olen vaikuttunut siitä, miten hän kehittyy joka kausi. Hän kehittyy persoonana ja kuljettajana, Wolff sanoi.

Hamilton on tänä vuonna vaikuttanut erityisen aktiivisesti Black Lives Matter -liikkeen yhteydessä ja ottanut entistä runsaammin kantaa tasa-arvon puolesta. Osa on pitänyt tätä häiriötekijänä, mutta Wolff on eri mieltä. 

Tulokset radalla puhuvat myös puolestaan.

– Black Lives Matter -liike on lähellä hänen sydäntään, ja se auttaa ehdottomasti motivoimaan häntä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja