Valtteri Bottas yhden F1-maailman isoimman kysymyksen kohteena – suomalaiselta napakka vastaus epäilyihin

Menettikö Valtteri Bottas saumat F1-maailmanmestaruuteen? Tämä kysymys velloo formulamaailmassa monen eri tahon huulilla Kanadan GP:n jälkeen, kun Bottaksen pahin haastaja Lewis Hamilton nappasi jälleen voiton.

Kanadan Montrealissa Bottakselta odotettiin vastausta – toisin kävi. Hamilton nappasi voiton dramaattisten vaiheiden jälkeen, kun Ferrarin saksalaiskuskille Sebastian Vettelille tuomittiin aikarangaistus sääntöjenvastaisesta paluusta radalle.

Samalla kun Bottas jäi kisassa neljänneksi, kasvoi Hamiltonin MM-sarjan johto jo 29 pisteeseen.

Teoriassa ero ei ole vielä mitään, kun jäljellä on 14 kisaa. Uhkaava tekijä tulee kuitenkin siitä, että Bottaksella on vastassa Lewis Hamilton – viisinkertainen maailmanmestari. Kaiken lisäksi Hamilton on saanut jopa tavallista poikkeavan hyvän alun kaudelleen.

– Ei minulla ole paineita, Bottas vastasi napakasti epäilyihin PlanetF1:n mukaan.

– Olen iloinen siitä, miten kausi on lähtenyt liikkeelle, Bottas nyökytteli.

– Lauantaina tein virheen ja aika-ajojen lopussa yritin ehkä liikaa. Mutta en voi sanoa, että paineilla olisi ollut mitään tekemistä parin edelliskisan tapahtumien suhteen, suomalaiskuski vakuutteli.

Seitsemän kisan jälkeen Hamiltonilla on koossa 162 pistettä. Bottaksella pisteitä on 133. Mercedes-kaksikon takana Ferrarin saksalaiskuski Vettel on kolmantena tasan sadalla pisteellä.

F1-sarja jatkuu 20.-23. kesäkuuta Ranskassa Paul Richardin radalla.  

Lue myös:

    Uusimmat