Entinen F1-voittaja laukoo kovilla: Ei ole mitään uutta Valtteri Bottasta – ilman Lewis Hamiltonin ongelmia olisi käynyt toisin

Kuusi F1-kilpailua urallaan voittanut Ralf Schumacher lyö suitsia Valtteri Bottaksen hehkuttamiselle.

Bottas voitti F1-kauden avanneen Australian GP:n suvereenilla tavalla. Hän ampaisi kakkosruudusta heti lähdössä Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin ohi ja voitti kisan lopulta reilun 20 sekunnin erolla ennen brittiä.

Hamiltonin menoa kisassa hidasti auton pohjalevyyn tullut vaurio. Ralf Schumacherin mukaan tämä oli merkittävin syy Bottaksen selvään voittoon.

– Sanoisin, että kyseessä oli vain hyvä viikonloppu hänelle – ei enempää eikä vähempää. En tekisi siitä niin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, Schumacher sanoi Starting Grid -podcastissa.

Schumacher sanoi, että Bottas osoitti aika-ajossa olevansa Hamiltonin tasolla, mutta "oli lopulta silti sekunnin kymmenyksen hitaampi".

– Ilman pohjavauriota ja starttia olisimme nähneet tavallisen kuvan, olen siitä melko varma, Schumacher laukaisi.

Viisinkertainen F1-maailmanmestari Hamilton on viime kausina tyypillisesti ollut Bottasta edellä. Australian kisan jälkeen puhuttiin paljon uudesta, röyhkeästä ja itsevarmasta Bottaksesta.

– Meillä ei ole uutta Bottasta, mikä olisi todella yllättävää, Schumacher murjaisi.

Lue myös:

    Uusimmat