Valtteri Bottas tunnustaa: keskustelut muiden tiimien kanssa totta – "Jos Mercedes ei jostain syystä ottaisikaan minua"

Bottas jatkosopimuksestaan MTV:lle: Tämä antaa mahdollisuuden jahdata unelmaani maailmanmestaruudesta – näin sopimus syntyi 4:33
Valtteri Bottas kommentoi torstaina MTV Urheilulle sopimusneuvotteluitaan.

Valtteri Bottas myöntää tunnustelleensa muita vaihtoehtoja sillä aikaa, kun tilanne Mercedeksen kanssa oli vielä selkeytymättä. Lopulta neuvottelut F1-jatkosopimuksesta olivat varsin selvät.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas oli jälleen alkukaudesta lähtöhuhujen kohteena, kun brittikuski George Russell nousi spekulaatioissa varteenotettavaksi korvaajaehdokkaaksi Mercedeksellä.

Kauden käynnistyminen voitolla ja lopulta melko pian tullut Williamsin ilmoitus Russellin jatkosta tiimissään aina vuoden 2021 loppuun asti tekivät tilanteesta käytännössä selvän. Torstaina Mercedes ilmoitti Bottaksen jatkavan vuoden sopimuksella.

Vielä muutama kuukausi sitten tilanne oli kuitenkin varsin toisenlainen. Silloin Bottaskin yhdistettiin huhuissa esimerkiksi Renault-talliin.

– Kyllä, minulla oli keskusteluita muiden tiimien kanssa. Sen voin sanoa, Bottas totesi ESPN:lle.

– Vielä ennen kuin aloimme kisata, tapahtui aika paljon liikehdintää tiimeissä ja kuskeissa.

Bottaksella oli aikaa katsella ympärilleen

MTV Urheilulle Bottas kertoi, että keskustelut jatkosta oli tarkoitus tehdä hiukan varhaisemmassa vaiheessa kuin normaalisti. Koronaviruspandemia kuitenkin heitti kaikki suunnitelmat romukoppaan.

– Meillä oli tarkoitus, jos tämä vuosi olisi ollut normaali, että kaikki olisi sovittu kesäkuun aikana, Bottas sanoi.

– Alettiin kisata vasta heinäkuun alussa. Sovimme tiimin kanssa, että pistetään kaikki hommat jäihin ja jutellaan vasta muutaman kisan jälkeen.

– Itse asiassa heti ekan voiton jälkeen Itävallassa avattiin keskustelut. Sitten päästiin aika nopeasti yhteisymmärrykseen kaikesta, Bottas kävi läpi tapahtumien kulkua.

Vielä ennen kauden alkua Bottas oli selvästi epävarmempi tulevaisuudestaan. Aikataulu oli silti hyvin tiedossa.

– Tiimi teki erittäin selväksi, etteivät he palkkaa ketään ennen kuin kisat alkavat, koska he tarvitsivat aikaa valmistautumiseen ja niin edelleen.

– Ajattelin omalta puoleltani, että haluan varmuuden vuoksi katsella muita juttuja, jos Mercedes ei jostain syystä ottaisikaan minua. En halua mennä kovin paljon yksityiskohtiin, että kuinka syviä ne keskustelut olivat, mutta katselin ympärilleni, mitä olisi siinä tapauksessa tarjolla, hän perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat