Valtteri Bottaksella lupaavaa kerrottavaa sopimusneuvotteluistaan – ottaa kantaa päivän uutiseen: "Ne kaavailut taisivat loppua ensimmäiseen kisaan"

Valtteri Bottas kertoo päässeensä neuvotteluissaan Mercedeksen F1-tiimin kanssa oikeaan suuntaan. Tieto uhkaajana pidetyn George Russellin sopimuksesta ei sen sijaan tullut Bottakselle yllätyksenä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottaksella ei toistaiseksi ole sopimusta kaudelle 2021 Mercedeksen kanssa, mutta esimerkiksi tallipäällikkö Toto Wolffin viimeaikaiset lausunnot ovat vahvasti viitanneet siihen, että suomalaiskuski saa jatkaa viidennelle kaudelleen mestaritiimissä.

Torstaina Bottas vahvisti C Moren haastattelussa, että sopimuksesta neuvotellaan parhaillaan.

– Kyllä minä sen voin sanoa, että keskustelut on aloitettu. Mitään ei ole vielä allekirjoitettu, mutta mennään oikeaan suuntaan keskusteluissa, Bottas totesi.

Sen sijaan sopimuksen mahdollisen valmistumisen ajankohtaa hän ei osaa sanoa.

– On vaikea spekuloida julkaisusta, koska vielä ei ole mitään lappua tehty. Se on tilanne tällä hetkellä. Asiat menevät oikeaan suuntaan, mutta maltetaan vielä hetki, Bottas tiivisti.

Paikka F1-sarjan kärkitiimissä on jokaisen kuskin listan etupäässä, joten Bottaksen paikalle on tunkua joka vuosi. Ferrarilta kauden päätteeksi lähtevä Sebastian Vettel hamuaa isoa pestiä, mutta uhkaajia löytyy myös omasta leiristä.

22-vuotias George Russell on kerännyt kokemusta Williamsin kuskina. Mercedeksen on uumoiltu nostavan brittilupauksensa jossain vaiheessa tehdastiimiinsä, mutta torstaina Williams tiedotti Russellin jatkavanNicolas Latifin ohella riveissään myös kaudella 2021.

Bottakselle tieto Russellin jatkosopimuksesta ei tullut minään erityisenä helpotuksena. Huhut toivat Russellia hänen tilalleen jo ensi kaudeksi, mutta nämä kaavailut päättyivät viimeistään nyt.

– No joo. Jotkut kaavailivat jo ennen kuin oli metriäkään ajettu, mutta ne kaavailut taisivat loppua ensimmäiseen kisaviikonloppuun, Bottas naurahtaa voitokkaaseen kauden avaukseensa viitaten.

– Hyvä, että heillä on jatkuvuutta, hän sanoo entisestä tiimistään Williamsista.

– Heillä on kuitenkin kaksi nuorta kaveria ja vielä paljon tekemistä tiiminä.

Lue myös:

    Uusimmat