F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas ehti jo pelätä pahinta Mercedeksen lomaillessa: ”Yksi aamu pamahti sähköposti, että allekirjoitus tuohon”

6:07
Mika Salo kommentoi Valtteri Bottaksen sopimustilannetta C Morelle.

Valtteri Bottas kertoo Mercedeksen jatkosopimuksen syntyneen loppujen lopuksi varsin vähillä neuvotteluilla, mutta odottelu F1-tiimin päästä kuuluvalle ilmoitukselle alkoi jo tuntua raastavalta.

MAINOS

F1 palaa kesätauolta!

Belgian GP suorana 30.8.-1.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Belgian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoo C Moren haastattelussa, että sopimusneuvotteluissa oli lähinnä kyse aiemmin neuvotellun paperin jatkamisesta.

– No ei siinä kauhean iso homma ollut. Se on kuitenkin vielä viimeinen vuosi samaa sopimusta, jonka allekirjoitin vuonna 2017, Bottas taustoittaa.

– Tiimillä oli optio minusta. Siinä kun alettiin lähestyä asiaa, niin yksi aamu minulle pamahti vain sähköposti, että allekirjoitus tuohon ja homma hoidettu, niin se oli siinä, hän naurahtaa.

Bottas hoiti itse omat neuvottelunsa, joten hän tiesi koko ajan parhaiten, missä asian kanssa mennään. Kesätauolle jätetty päätös kuitenkin pitkittyi varsin arkisen syyn takia.

– Viime viikonloppuna saatiin viimeinkin tehtyä se. Sielläkin päässä oli vissiin jengiä lomilla, niin siinä joutui vähän venttailemaan, että tuli päätöksiä, Bottas kertoo.

Odottelu pakotti miettimään vaihtoehtoja

Bottas tuntui olevan vielä heinäkuussa varsin luottavainen sopimuksen syntymisestä, mutta sen jälkeen spekulaatiot Esteban Oconin nousemisesta tilalle alkoivat nopeasti yltyä parin huonon kisan takia.

Lopulta nastolalainen alkoi itsekin epäillä omia mahdollisuuksiaan jatkaa Mercedeksellä. Hän kertoi jo ennen kesätaukoa miettineensä b- ja c-suunnitelmaa.

– En ole voinut sille muuta tehdä kuin odotella ja totta kai, jos alkoi miettiä pahinta, niin piti vähän jo funtsia ja selvitellä muita mahiksia –  just in case – mutta onneksi ei tarvinnut sille tielle lähteä. Ollaan nyt täällä, ja ensi vuonna samat värit. Se on juuri se juttu, jota halusin, ja olen tosi onnellinen.

Vaara ajopaikan menettämisestä oli siinä mielessä hyvinkin todellinen.

– Kyllä totta kai pitää tietyissä asioissa olla realistinen ja miettiä muita näkökulmia ja vaihtoehtoja. Niin se vain menee, mutten voinut oikein mitään asialle tehdä.

– Kuitenkin kaikki asiat, jotka siihen vaikuttavat, oli jo tehty aikaisemmin ja tiimi onneksi tietää minun suorituskykyni tasan tarkkaan, mutta on siihen tietysti muitakin asioita, jotka vaikuttavat kuskipaikkoihin tässä vaiheessa. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, Bottas pohtii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja