Valtteri Bottas tukalassa paikassa? Ossi Oikarinen avaa, miksi panokset ovat jo nyt äärimmäisen kovat

Mitä Valtteri Bottakselta nähdään, kun F1-kausi jatkuu Italian Imolassa? Mercedeksen suomalaiskuski päätyi jo avauskisan jälkeen kovien spekulaatioiden kohteeksi. Vedetäänkö hänet nopeasti kakkoskuskin asemaan vai pystyykö Bottas taistelemaan MM-tittelistä Lewis Hamiltonia ja Max Verstappenia vastaan?

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas joutui vaikeuksiin F1-kauden avauskisassa Bahrainissa, kun hän tipahti kisan alkuvaiheilla Ferrarin Charles Leclercin taakse.

Bottas pääsi Leclercin ohi, minkä jälkeen hän oli hyvässä tahdissa. Suomalaisen kisa meni pilalle, kun Mercedes möhläsi hänen toisen varikkopysähdyksensä. Tämän myötä Bottas tippui lopullisesti ulos voittotaistelusta.

Maalissa Bottas oli kolmas.

– Jos Bottas haluaa pitää MM-haaveensa elossa, hänen pitää onnistua seuraavissa kisoissa. Ja ennen kaikkea hänen pitää lyödä Hamilton. Eikä sekään riitä, vaan hänen pitää olla myös Verstappenin edellä, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo F1 livessä.

Kärkikolmikosta saattaa tulla pian myös nelikko.

– Uutena kaverina mukaan on tulossa myös Sergio Perez (Red Bull). Kun hän ei ole vielä uuden auton kanssa parhaassa iskussa, Bottaksen on iskettävä, Oikarinen näkee.

Entäpä ykkös- ja kakkoskuski asetelma? Oikarinen toivoo, että F1-ympyröissä laitettaisiin vielä jäitä hattuun.

– Nyt ollaan vielä siinä vaiheessa vuotta, että molemmat kuljettajat saavat ajaa ihan vapaasti. Mutta jos esimerkiksi Verstappen ottaa hyviä pisteitä ensimmäisistä kisoista ja Valtteri ei pysty siihen, se vaikuttaa hyvin paljon tähän asetelmaan.

– Tässä vaiheessa ei ole mitään lyöty lukkoon. Joudutaan odottamaan vielä muutama kisa ennen kuin päätöksiä kannattaa harkita, Oikarinen sanoo muun muassa Mercedeksen sisäisestä ”arvojärjestyksestä”.

Lisää F1-kauden toisen kisan lähtökohdista jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat