Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille uusi uhkaaja? – "Mitä hän pystyykään tekemään muutaman kisan jälkeen"

11:33
Videolla Imolan GP -viikonlopun ennakointia.

F1:ssä Red Bull vaikutti uuden kauden alla pidetyissä talvitesteissä sekä kauden avauksessa. Max Verstappen piti parasta vauhtia, mutta hän taipui kisassa Mercedeksen Lewis Hamiltonille. Useiden asiantuntijoiden mukaan Red Bullilla on tällä hetkellä F1-sarjan nopein auto. Mutta tarjoaako se kohta tuplauhan Mercedes-kuskeille?

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Imolan GP suorana 16.-18.4.
Pe: harjoitukset klo 11.55 ja 15.25.
La: harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Imolan GP klo 16.00, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bullin hollantilaiskuljettaja Verstappen oli nopein F1-kauden avausviikonloppuna Bahrainissa kaikissa vapaissa harjoituksissa ja lauantain aika-ajossa. Sunnuntain kisassa Mercedeksen brittikuski Hamilton ohitti Verstappenin ensimmäisten varikkopysähdysten yhteydessä.

Verstappen joutui yksin taistelemaan Mercedeksen kaksikkoa Hamiltonia ja Valtteri Bottasta vastaan. Puhutaan siis tutusta asetelmasta.

Mutta muuttuuko tämä pian?

F1-asiantuntijan Lawrence Barretton mukaan Red Bullin uusi kuljettaja Sergio Perez pystyy mukautumaan tallin toisen kuljettajan Verstappenin ajotyyliin. Tämä taas auttaa häntä pääsemään lähemmäs hollantilaisen tasoa.

Tätä kautta Perez voisi haastaa kärkikuskit. Eli tekemään tempun, johon Red Bullin aiemmat kuljettajat Pierre Gasly ja Alexander Albon eivät pystyneet.

– Perez osaa mukautua uudenlaiseen ajotyyliin ihan jo hänen kokemuksensa kautta. Hän tarvitsee neljä tai viisi kisaa, Barretto arvioi.

Perez nousi Bahrainin kisan aikana joukon perältä viidenneksi. Avauskisa antoikin lupauksia siitä, että meksikolaiskuljettaja on saamassa juonenpäästä kiinni.

– Voi vain miettiä, että mitä hän pystyykään tekemään noiden neljän tai viiden kisan jälkeen, F1-toimittaja Will Buxton sanoo Perezistä ja tämän potentiaalista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja