Valtteri Bottas paljasti: Mercedes teki virheen Itävallassa – kaikki liittyi isoon ongelmaan

Mercedeksen suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen mukaan saksalaistalli teki virheen Itävallan GP:ssä, mikä lisäsi entisestään MM-sarjaa dominoineen tahon ongelmia.

Bottas ja hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton joutuivat hallitsemaan todella tarkasti heidän käyttämän auton moottorin lämpötiloja. Tämä kaikki johtui Mercedeksen auton pohjimmasta rakenteesta ja mallista, joka soveltuu huonosti kuumiin olosuhteisiin.

Mercedeksen oli pakko avata autoaan Itävallan GP -viikonlopulle, jäähdytysongelmien takia.

Bottaksen mukaan Mercedes teki kuitenkin suunnitelmallisen erehdyksen, joka vaikutti molempien kuskien kisaan.

– Tiesimme, että kisassa on kuumat olosuhteet, mutta teimme myös laskuvirheen, Bottas totesi Motorsport.com:n mukaan, jatkaen:

– Ne tavoiteajat, joita yritimme saavuttaa, eivät menneet nappiin bensansäästötaktiikan keskellä. Varsinkin niillä hetkillä, kun teimme liikkeitä bensan ja moottorinsäästön eteen, menetimme paljon enemmän aikaa, mitä alun perin osasimme ennustaa.

– Minulle tämä oli yksi vaikeimmista kisoista, jos miettii voimayksikön ja lämpötilojen hallitsemisen suhteen. En ole koskaan joutunut säätämään niiden kanssa noin paljoa, Bottas myönsi.

Bottaksen mukaan Mercedes ei pystynyt ottamaan moottoristaan kaikkea irti korkean lämpötilan takia. Tämä maksoi hintaa kierrosajoissa.

– Sen takia oli aika haastavaa. Hyökkääminen tai puolustaminen oli käytännössä ihan mahdotonta, Bottas harmitteli.

Suomalaiskuskin kannalta lopputulos oli kuitenkin suoranainen puolustusvoitto. Bottas kun ylsi kolmanneksi heti Red Bullin Max Verstappenin ja Ferrarin Charles Leclercin jälkeen. Samalla Bottaksen piste-ero tallikaveriin Hamiltoniin kapeni, kun Hamilton jäi kisassa viidenneksi.

Hamiltonin MM-johto Bottakseen nähden on nyt 31 pistettä. 

Lue myös:

    Uusimmat