F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas kritisoi suorin sanoin Mercedestä – Toto Wolff eri mieltä suomalaisen kanssa

4:57
Videolla sunnuntain kisan kärkikolmikon kommentteja.

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas ei ollut lainkaan iloinen sunnuntain Britannian toisen GP:n jäljiltä. Bottas lähti kisaan paalupaikalta, mutta tipahti lopulta kolmanneksi. Kisan jälkeen Bottas syytti Mercedestä nukkumisesta, joka maksoi hänelle sijoituksia.

Bottas menetti kärkipaikan varikkopysähdysten yhteydessä. Suomalaiskuski oli ajautunut jo tässä vaiheessa ongelmiin renkaidensa kanssa.

Toisin oli erilaisella taktiikalla kisaan lähteneellä Red Bullin Max Verstappenilla, joka kuroi suomalaiskuskin tekemän eron kiinni pidemmällä ensimmäisellä vedollaan.

Varikolta palattuaan Verstappen ohitti nopeasti Bottaksen.

Molemmat kuljettajat menivät yhtä aikaa varikolle toisia pysähdyksiä varten. Sen jälkeen Bottas oli pulassa, kun myöhemmin varikolla käynyt Lewis Hamilton sai hänet kiinni.

Lopputuloksena romahdus kärkipaikalta kolmanneksi.

– Nukuimme tallina jossain vaiheessa, kun Max onnistui pääsemään edelle. Strategiani oli kaukana ideaalista, Bottas kritisoi kisan jälkeen.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi keskustelleensa asiasta Bottaksen kanssa.

– En usko, että nukuimme mitenkään, mutta hyväksyn hänen epäilyksensä, Wolff totesi.

– Meillä oli vain hitaampi auto tänään ja meidän täytyy myöntää se, Wolff jatkoi isosta kuvasta, viitaten siihen, miten Red Bullin Verstappen nousi molempien Mercedes-kuskien ohi voittoon.

Wolff ei näe, että Mercedes olisi tehnyt virheitä kisassa. Viittaus kohdistui siihen, että Red Bullin auto toimi paremmin kuumissa olosuhteissa ja pehmeimmillä rengasseoksilla.

– Valtteri viittasi siihen, että meidän olisi pitänyt tehdä käänteinen strategia Maxiin nähden. Ei se olisi muuttanut mitään, koska Max olisi tullut takaisin radalle tuoreilla renkailla ja me olisimme jatkaneet sarjalla, joka ei ollut enää hyvässä kunnossa.

– En tiedä, että mitä olisimme voineet tehdä paremmin. Hän (Valtteri) ei ole tietenkään tyytyväinen tällä hetkellä, kun hän oli ennen pysähdyksiä toinen ja Lewis kolmas.

– Eikä kukaan meistä ole tyytyväinen tähän lopputulokseen, Wolff myönsi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja