Valtteri Bottas paljasti Mercedeksen pahan mokan – kaatuiko taistelu Lewis Hamiltonia vastaan tankkausvirheeseen?

Valtteri Bottaksella oli Unkarin GP:n epäonnistuneen lähdön lisäksi muitakin murheita viikonlopun aikana. Taistelua Lewis Hamiltonia vastaan ei ainakaan auttanut se, että suomalaiselle tankattiin aika-ajossa liikaa polttoainetta.

Bottas hävisi lauantain aika-ajossa vain sekunnin kymmenyksen Hamiltonille ja joutui starttaamaan kisaan kakkosruudusta. Lähdössä hän kuitenkin hämääntyi ratissa sammuneesta valosta ja liikahti eteenpäin ennen aikojaan.

Sekaannuksen takia Bottas putosi avausmutkissa kisan kuudenneksi. Hamilton karkasi vastustamattomasti voittoon ja MM-johtoon Bottaksen tultua maaliin kolmantena Red Bullin Max Verstappenin jälkeen.

– Sellaista ei ole ennen tapahtunut. Minun mielestäni valojen ei pitäisi kauheasti vilkkua, kun tuijotetaan lähtövaloja. Kuitenkin se näyttö on siinä silmien edessä. Siihen oikeastaan kisa meni, Bottas kommentoi kisan jälkeen.

Tämä ei kuitenkaan ollut ainoa ongelma. Bottas palasi suomenkielisessä osuudessaan lauantain tapahtumiin ja paljasti Mersun jättimokan.

– Eilenkin paaluun olisi ollut mahkuja. Minulla oli autossa liikaa bensaa jostain syystä tankattu aika-ajoon. Sekin vaikutti tietenkin tähän päivään, Bottas totesi.

Liika polttoaine tuo autoon lisää painoa, joka taas näkyy välittömästi kierrosajoissa.

– Toivon, että tämä oli kauden huonoin kisa. Tästä on monta asiaa opittavana. Olemme vasta alkuvaiheessa. Kyllä, Lewis johtaa MM-sarjaa, mutta peli on vielä pahasti kesken, Bottas tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat