Mercedeksen tilanne käy ahtaaksi: Valtteri Bottaksen moottori petti jo – myös Lewis Hamilton raportoi huolestuttavista ongelmista

Koko F1-kauden läpi vieminen vain kolmella moottorilla on Kansainvälisen autoliiton FIA:n vaatimus, mutta jopa Mercedeksen huippuluotettavilla myllyillä tavoite näyttää liian kunnianhimoiselta.

Lähelle silti päästiin, sillä Valtteri Bottas koki Mercedeksen ensimmäisen konerikon vasta viimeistä edellisessä kisassa Brasiliassa. Nyt tiimi joutuu tutkimaan, onko se pakotettu ottamaan Bottakselle lähtöruuturangaistuksen Abu Dhabin päätöskisaan.

– Valtteri kärsi öljynkulutuksen ongelmista jo aiemmin kisassa. Me tarkkailimme sitä, mutta se vain paheni ja päätti hänen kisansa ennenaikaisesti, kommentoi tallia Toto Wolffin poissa ollessa johtanut James Allison.

Bottas ei kuitenkaan ollut ainoa Mercedes-kuskeista, jolla moottorin piiputtaminen alkoi näkyä kauden lähestyessä loppuaan. Lewis Hamilton kertoi, ettei Red Bullien haastaminen ollut hänelle mahdollista tehojen puutteen takia. Voittoon ajanut Max Verstappen suorastaan lensi ohi.

– Käytimme oikeastaan kaiken akkutehomme, jotta olisimme saaneet aikaisemman pysähdyksen taktiikan toimimaan. Sitten kun menimme ylämäkeen, olimme helppo maali Maxille, jolla oli hyvää suoravauhtia koko viikonlopun, Allison sanoi.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Lewis Hamiltonille kisa oli harvinaisen hankala.

– Kisa oli kyllä uskomattoman vaikea. Annoin kaikkeni siihen asti, ettei mitään ollut enää jäljellä. Red Bullien perässä pysyminen oli vaikeaa, koska he olivat todella nopeita.

– En tiedä, onko hänelle tuoreempi moottori kuin minulla tai onko heillä enemmän tehoa käytettävissään, mutta minulla on edelleen käytössäni kauden kolmas moottori, kun taas heillä se on viides tai kuudes. Ehkä he päivittivät omansa, mutta meillä ei ole ollut päivityksiä käytettävissämme varmaan Belgian jälkeen, Hamilton totesi.

Lue myös:

    Uusimmat