Valtteri Bottakselle kritiikkiä Mercedes-pomolta – vertaa raa’asti Lewis Hamiltoniin

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei hehkuttanut täysin avokätisesti suomalaiskuskin Valtteri Bottaksen suoritusta sunnuntain Italian GP:ssä. Wolff muisti toki kehua suomalaista, mutta samalla hän nosti pöydälle raa’an vertauskuvan.

Bottas ajoi kisan alussa pitkän vedon pehmeimmällä, soft-rengasseoksella. Tämä takasi hänelle loistomahdollisuudet toisen vedon loppuun. Bottaksella oli selkeä rengasetu muun muassa tallikaveriinsa Hamiltoniin ja kisan johdossa ajaneeseen Ferrarin Charles Leclerciin nähden.

Wolffin mukaan Bottaksella oli ”voittoauto” allaan.

Mercedes-pomo antoi kuitenkin kritiikkiä siitä, miten Bottas ei pystynyt käsittelemään tilannetta, jossa hän pääsi aivan Leclercin imuun.

– Näyttää siltä, että hän on hieman vaikeuksissa siinä vaiheessa, kun hän on toisen auton takana ja omasta autosta pitäisi saada paras irti, Wolff mietti Racefansin mukaan.

Tällä Mercedes-pomo viittasi tilanteeseen, jossa Bottas lähestyi Leclerciä. Suomalaiskuski teki isoimman hyökkäyksensä kierroksella 51, jolloin hän kuitenkin liukui ykkösmutkassa pitkälle. Tämän jälkeen Leclerc karkasi ratkaisevalla tavalla etumatkalle.

Wolff mainitsi lähellä seuraamiseen liittyen toisen Mercedes-kuskin Hamiltonin.

– Samankaltaisessa tilanteessa Lewis saa itsensä lähelle toista autoa ja hän pystyy yrittämään ohitusta.

– Tuo on sellainen puoli, missä hänen pitää kehittää, Wolff sanoi Bottakseen liittyen.

Mutta ei pelkkää kritiikkiä ja kehityskohteiden listausta.

– Positiivinen juttu oli se, että hän ajoi erittäin vahvasti. Hän oli todella nopea ja jos miettii ihan kisanopeutta, niin hän oli todennäköisesti nopein kuljettaja, Wolff näki.

Lue myös:

    Uusimmat