Bottaksen kisan pilannut vika paljastui: "Teimme monia virheitä"

Mercedes on pystynyt selvittämään Valtteri Bottaksen vauhtia haitanneen ongelman aiheuttajan formula ykkösten Bahrainin GP:ssä.

Paalupaikalta matkaan lähtenyt Bottas ei pystynyt tekemään eroa takana tulleeseen letkaan. Hänen rengasongelmansa alkoivat jo alkukierroksilla, mikä pakotti Mercedeksen pyytämään suomalaista väistymään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin tieltä.

Kisan aikana kävi ilmi, että Bottaksen rengaspaineet olivat liian korkeat. Hän jäi lopulta kolmanneksi, kun Hamilton joutui taipumaan voittotaistelussa Ferrarin Sebastian Vettelille.

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff kertoi C Morelle pari tuntia kisan päättymisen jälkeen tallin tietävän jo, missä mentiin vikaan.

– Siinä missä meillä oli eilen mahtava lauantai, niin sunnuntai oli todella huono. Teimme niin monia virheitä, alkaen siitä, että annoimme Valtterille väärät rengaspaineet, kun generaattori hajosi startissa, Wolff kertoi.

– Niinpä Valtterin piti startata kisaan aivan liian korkeilla rengaspaineilla. Siitä lähtien olimme koko ajan jäljessä, joten emme tehneet hyvää työtä tänään.

Wolff uskoo, että ilman alun takaiskua Bottas olisi pystynyt taistelemaan ensimmäisestä osakilpailuvoitostaan.

– Silloin meillä ei olisi ollut vaaraa undercutista (=Ferrari tekee varikkopysähdyksensä ensin). Emme olleet hyviä ensimmäisellä rengassarjalla. Pehmeillä renkailla meni paljon paremmin. Siitä huolimatta emme olleet tiiminä tarpeeksi hyviä. Auto ei ollut tarpeeksi nopea eikä se ole kuskien vika, Wolff perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat